Award-vindende lektor går solo

Tine Kej siger pænt farvel til jobbet som lektor på Kreativ Kommunikation DMJX for at blive freelance Art Director – og selv suge viden til sig.

Efter fire år som ”Lektor Kej” vælger Tine Kej nu at stå på egne ben, som freelance.

I 2008 blev hun ansat på Kreativ Kommunikation DMJX for at udvikle uddannelsen på de dynamiske medier (tv, digital mm). Inden da havde hun arbejdet som Art Director i London på Saatchi, DDB og Euro RSCG.

Der har stået DMJX på en del digitale og integrerede koncepter, som de senere år har fået opmærksomhed herhjemme og udlandet, og forrige år holdt lektoren to af sine studerende i hånden – og trioen kom i finalen i en prestigefyldt kortfilms-konkurrence fra Philips, hvor Sir Ridley Scott himself granskede de fem finalister.

Tine Kej har undervist sammen med Katrine Granholm, og de to har også skabt app’en Concept Maker, der vandt sølv ved Creative Circle Awards, fik en FWA samt en nominering ved Danish App Awards.

Derudover er det blevet til bogen “Grundbog for art directors” og freelance opgaver for  bl.a. McCann, Robert Boisen og 180 Amsterdam.

Men først og fremmest har de seneste år været koncentreret om at undervise og inspirere andre:

”Det har været sjovt og meget lærerigt, og jeg har lagt rigtig meget tid og hjerte i Kreativ Kommunikation, men nu har jeg selv brug for at komme ud og lære mere af dygtige folk i branchen herhjemme. Jeg kunne mærke det kriblede for meget i mig for selv at komme ud og suge til mig igen,” siger Tine Kej.

Hun kaster sig derfor ud i en tilværelse som freelance Art Director i firmaet KEJ.

Sideløbende nørkler hun med at mobilspil, hvor hun og Katrine Granholm – sammen med to udviklere – barsler med en ny app. Sammen kalder de sig Pixel Family, og app’en er et spil til teens, og dermed noget anderledes Concept Maker. 

Tine Kej vil stadig være tilknyttet skolen, der i denne tid er ved at finde hendes afløser, som ekstern underviser i digitale og integrerede koncepter og skal bla. briefe og vejlede på Future Lions og DIA.