Bureaudirektør for ’ukendt’ PR-bureau fylder 50

Men bureauet har dog i dag over 50 ansatte.

John Pedersen, direktør og kommunikationsrådgiver i Operate, fylder 50 år den 4. februar.

Sammen med Per Rystrøm  etablerede han i 2002 kommunikationsvirksomheden Operate, som med knap 50 medarbejdere i dag er blandt de største i branchen. I 2005 trådte Kasper Westphal Pedersen ind i ejerkredsen. 

Ambitionen var at etablere en kommunikationsvirksomhed, der bygger bro mellem fagligheden og de kommunikationsudfordringer, som både virksomheder, organisationer og myndigheder står over for.

John Pedersen er en klar fortaler for, at man ikke blot skal have gode kommunikationskompetencer, men også en betydelig indsigt i og respekt for de områder, som man arbejder med.

I 2011 kunne John Pedersen med et skævt smil se virksomheden portrætteret først på bureaubiz.dk og dernæst på borsen.dk under overskriften ”Ukendt PR-bureau er Danmarks mest veldrevne”. 

Artiklerne baserede sig på Bureaubiz’ analyse af 166 bureauer, hvor Operate i 2001 blev kåret som det mest veldrevne bureau.

John Pedersen var primo 1990’erne pressesekretær for først miljøminister Per Stig Møller og siden miljøminister Svend Auken.

Efter årene med politisk kommunikation kom han til Egmont Gruppen og derefter til Miljøstyrelsen, hvor han blev kommunikationschef. 

I dag fungerer John Pedersen løbende som mødeleder ved konferencer og som underviser i kommunikation.

Han er  medlem af Danidas Oplysningsudvalg og formand for Uddannelsesudvalget i Dansk Kommunikationsforening. Og er også engageret i DI, hvor han både har siddet i bestyrelsen i DI Videnrådgiverne og i DI’s hovedbestyrelse.

Operates direktør er uddannet cand. phil. i kommunikation, og i en periode var han ekstern lektor på Københavns Universitet.