Design-direktør og professor fylder 60 i dag

Bo Linnemann er kendt for at kunne udtrykke en virksomheds position og værdier.

Sammen med sin fætter og ven, Kim Meyer Andersen, grundlagde Bo Linnemann i 1985 designbureauet Kontrapunkt, hvor han fortsat er designdirektør.

Bo Linnemann er kendt i både ind- og udland for sin evne til at udvikle specialtegnede typografier, der udtrykker en organisations eller virksomheds position og værdier.

Bo Linnemanns påvirkning af dansk og internationalt design afspejler sig i de mere end 16 nationale og internationale designpriser, han er blevet tildelt, herunder IG prisen, Den Danske Designpris, Danish Design Council Award og National Bankens Æreslegat.

Igennem årene har Bo Linnemann været ansvarlig for en bred vifte af designprojekter for både nationale og internationale virksomheder som Danske Bank, Carlsberg, Novo Nordisk, Billund Airport, Danmarks Apotekerforening, Andersen Bakery, det japanske smykke-brand Tasaki og Dai Nippon Printing.

Op gennem 90’erne tegnede Bo Linnemann desuden et nyt billede af en række offentlige institutioner i Danmark som DSB, Udenrigsministeriet, Kulturministeriet, Finansministeriet, Post Danmark, Nationalmuseet, Det Kgl. Bibliotek m.fl.

Senest har Bo Linnemann i forbindelse med udvikling af ny typografi for Carlsberg Fondet påvist, at Bindesbølls oprindelige Carlsberg-etikette ikke er inspireret af elefanten som hidtil antaget, men derimod refererer til humlen.

Bo Linnemann har undervist på universiteter i bl.a. Korea, Kina, Japan, Israel, Qatar, UK, USA og Sydafrika.

Desuden har han været professor ved Institut for Design på Kunstakademiets Arkitektskole og siden 2006 fungeret som gæsteprofessor på Musashino Art University i Tokyo.

Bo Linnemann er uddannet i den klassiske håndværkstradition inden for grafisk design på Kunstakademiets Arkitektskole i København.