Farvel og tak til direktør i Dansk Kommunikationsforening

Vores allestedsnærværende direktør Sonja Sukstorff stopper i Dansk Kommunikationsforening efter 16 forrygende, flittige, fornøjelige og festlige år i foreningen.

Sonja har været en drivkraft for kommunikationsbranchen fra begyndelsen. Da hun startede i faget var branchen en flok glade amatører, der kom med vidt forskellig baggrund og mange forskellige uddannelser. Siden har der været fart på udviklingen. Og i dag kappes universiteterne om at udbyde kommunikationsfag, og professionelle kommunikatører har for længst vundet indpas i virksomheder og organisationer og fundet plads på direktionsgangene – og i Dansk Kommunikationsforening, hvor Sonja har budt dem velkommen.

Sonja Sukstorff var med fra starten, da Dansk Kommunikationsforening blev til i 1999 via en fusion mellem Dansk Public Relations Forening og Foreningen af Informationsmedarbejdere i Kommuner, Amt og Stat. Sonja var den første og eneste medarbejder i de første år, hvor hun drev sekretariatet som en enmandshær, der sammen med bestyrelse og aktive udvalg fik sat skik på de sammenbragte børn, formuleret foreningsgrundlag og udviklet mange af de medlemstilbud, som stadig er helt centrale aktiviteter i foreningen.

Siden har foreningen vokset sig stærk, og Sonja har en stor del af æren for en voksende medlemsskare, et professionelt sekretariat, et højt aktivitetsniveau og mange flotte arrangementer, som Sonja deltager flittigt i. Hun praler selv med, at hun personligt har deltaget i alle foreningens møder. Så det kan gennem årene er det nok blevet til flere end 700 medlemsarrangementer.

Det kræver sin kvinde at holde styr på fællesskabet af frivillige og aktive medlemmer, og Sonja har styret foreningen med jernhånd, masser af godt humør og utrættelig energi. Hun har sat sit præg på foreningen, i stort som i småt, og taget sig af alt fra Kommunikationspris og KomDag til kommaer, service og småmønter med samme store ildhu. Sekretariatets lokaler i Hellerup har hun selv været primus motor i at tegne og bygge op, så der bliver plads til at holde kurser, møder og få medlemmerne på besøg. Hun har også selv indrettet kontoret med masser af personlighed og rigtige kunstværker på væggene. Mange af kunstværkerne er hendes egne, ligesom hun også hver dag medbringer Ferdinand, som er foreningens maskot og vagthavende vicedirektør – og Sonjas et og alt.

Sonja er en fremragende værtinde, som sætter en ære i at tage godt imod sine gæster i foreningen. Hun er kendt for at sige, hvad hun mener, og stille krav til kvalitet og service. Og hun går ikke af vejen for en konflikt, hvis standarden ikke lever op til forventningerne. Men dramaet bliver hurtigt afvæbnet af en skraldlatter, og hun bærer ikke nag.

Dansk Kommunikationsforening kommer til at savne en festlig og farverig kvinde, som aldrig går af vejen for en god fest. Hun er kvinde for at lukke og slukke festen, når den sidste gæst ikke kan holde til mere. Nu håber vi, at der er mange, som vil være med til at gøre hendes exit til en festlig og uforglemmelig oplevelse.

Der er reception den 25. februar kl. 15.30 – 18 i Dansk Kommunikationsforening, Strandvejen 100 i Hellerup

Mange hilsener fra formandskabet

Astrid Haug, Jens Almegaard og Svend Bie