Hanne Feldthus er en af de utallige marketingfolk, der startede deres karriere som trainee i analyseinstituttet AIM.
Hugo Tranberg og professor Flemming Hansens opskrift på succes var at tilbyde udvalgte studerende et job allerede inden, de var færdige på CBS. Og de må have haft blik for talenterne, for der er kommet mange flotte erhvervskarrierer ud af AIM.
Således også Hanne Feldthus, der som ganske ung gjorde sig bemærket i Q8 og blev kommunikationschef. Efter nogle år skiftede hun dog til Wibroe, Duckert & Partners – tidens hotteste reklamebureau – og det blev til 12 begivenhedsrige år, hvor hun spillede en central rolle som strategen, der støbte kuglerne til en række af de mest berømte reklamekampagner igennem mange år for kunder som Sonofon, Tuborg, Toyota, Kims, Toms, Scandlines m. fl.
Man kunne næppe finde et bedre team i den danske reklamebranche end, når partnerne Jan Duckert, Henrik Juul og Hanne Feldthus troppede op hos en kunde.
Men Hanne Feldthus er et engageret menneske langt ud over det sædvanlige, og det kan skabe vanskeligheder. Energien, drivet og ambitionerne er enorme, og det rummer risikoen for at brænde sit lys i begge ender. Derfor måtte Hanne Feldthus for seks år siden sige farvel til det, hun betragtede som verdens bedste job som følge af et alvorlig stress-sammenbrud.
I dag er hun sig selv i Feldthus, Feldthus & Feldthus, som hun for sjov kalder sit enmandsfirma, og lever af at yde strategisk rådgivning, udvikle koncepter og træne ledere og specialister i personlig gennemslagskraft.
Og der er ingen tvivl om, at hun har fundet sin hylde med et liv som selvstændig. Det giver fokus og frihed, og således har hun også fundet tid til at blande sig i den reklamefaglige debat på online-mediet Bureaubiz med skarpe kommentarer til sin gamle branche, der lever i en digital opbrudstid.
Hun har udviklet sig til en træfsikker klummeskribent, og den tiltagende skrivekløe har også kastet to anmelderroste bøger af sig med titlerne “Den sten sikre vej til fiasko” og “En arbejdsnarkomans bekendelser”. Sidstnævnte affødte sidste år en landsdækkende debat om den helbredsmæssige risiko ved det moderne karriereliv.
Skriveriet og debatten er dog ikke det, der betaler huslejen. Og de forretningsmæssige muligheder som en enmandshær er selvsagt begrænsede, men Hanne Feldthus er en del af det moderne netværkssamfund, hvor man finder sammen på kryds og tværs og kan løse selv meget store projekter, når man ved, hvem der er gode til hvad, og kan sætte det rigtige hold.
Den tilværelse passer Hanne Feldthus godt. Lige så stort hendes engagement er, ligeså stor er utålmodigheden overfor interne politiske stridigheder og organisatorisk fnidder.
Det handler om at holde fokus på kunden og opgaven, og som hun for nogle år siden spøgefuldt konstaterede: I dag kan jeg nå tre gange så meget, fordi jeg slipper for alt bøvlet. Deraf navnet: Feldthus, Feldthus & Feldthus.