Leo Griffin fylder 60

Mødet med en dansk kvinde førte britisk designer til Danmark, hvor han har været lige siden.

Mødet med en dansk kvinde førte britiske Leo Griffin til reklamebureauer i Aalborg og Aarhus.

Det der blot skulle have været et kort intermezzo med Danmark blev i første omgang til i alt 14 år som grafisk designer og Art Director, inden han i 1993 etablerede egen virksomhed under navnet leogriffin.dk.

Bortset fra en overgang som designchef for et par bureauer med base i Aalborg har Leo Griffin drevet sin designrådgivning siden da.

Udgangspunktet er Aalborg, men Leo Griffin løser opgaver for kunder uanset hvor i verden, de befinder sig.

Leo Griffin er en af den nordjyske kommunikationsbranches mest anerkendte kreatører og han har i mere end tre årtier været med til at sætte sit tydelige præg på regionens kommunikation.

Blandt de mange nordjyske kunder, som han har løst opgaver for, kan bl.a. nævnes Bredbånd Nord, Erhverv Norddanmark, Nordjyllands Trafikselskab, Region Nordjylland, Søgaards Bryghus, Tall Ships Race Aalborg og Aalborg Kommune.

Resultater af Leo Griffins kreativitet kan dog også ses langt uden for den landsdel, der er blevet hans.

Eksempelvis har han løst opgaver for Ægir Bryggeri i Norge, boligselskabet Iserit i Grønland, Sail Training International i England og den nigerianske delstat Bayelsa.

Ud over design- og brandingopgaver arbejder Leo Griffin med kunst, kunsthåndværk og undervisning.

Han har blandt andet i flere omgange løst designopgaver for Georg Jensen, han maler både på bestilling og af egen drift og han underviser grafikere og designere.

Leo Griffin har vundet en række priser for sit arbejde, eksempelvis European Design Annuals udmærkelse ”Certificate of Design Excellence” for redesignet af Aalborgs byvåben og så sent som i 2013 ÅRETS BRØL/Print for en annonce for Himmerland Boligforening.

Leo Griffin er fortsat gift med Søs, kvinden som han mødte i en kibbutz i Israel i slutningen af 1970’erne – og sammen har de Ianne og Nick, der er i færd med at skabe sig en karriere inden for henholdsvis branding og kunst.

Fødselsdagsdagen den 11. maj fejres under private former.