Public Affairs direktør i Primetime fylder 50

EU-begejstrede Lars. L. Nielsen startede sin karriere som sekretariatsleder i Europabevægelsen.

Lars L. Nielsen, direktør i Primetime, fylder 50 d. 23. december.

Når det gælder det øverste persongalleri i dansk politik, så kender Lars L. Nielsen de fleste, og de fleste kender i hvert fald Lars L. Nielsen. Den allestedsnærværende og energiske østjyde fylder i dag 50 år. EU-begejstrede Nielsen startede sin karriere som sekretariatsleder i Europabevægelsen (1994-1999), hvor debatten om Danmarks tilknytning til det europæiske samarbejde rasede efter først Maastricht- og senere Edinburgh-afstemningen.  Herefter gik turen videre til Christiansborg, hvor Lars L. Nielsen var sekretariatschef og pressechef i Det Radikale Venstre i et job, man i dag ville betegne som særlig rådgiver eller spindoktor for partiet hos den daværende politiske leder, Marianne Jelved (1999-2006).

7 år på Christiansborg gjorde ikke Lars L. Nielsen mæt af politik, tværtimod. Han fortsatte til Rådhuset i København, hvor han blev pressechef i Teknik- og Miljøforvaltningen mens Klaus Bondam var borgmester. Kort efter fik Lars L. Nielsen dog mulighed for et job, der skulle vise sig at placere den tunge strateg i et af de mest intense stormvejr hidtil. Finansrådet tilbød nemlig Nielsen jobbet som Public Affairs- og kommunikationsdirektør. Lars L. Nielsen, der af natur er nysgerrig og ivrig efter udfordringer, sagde ja.

Kort tid efter ansættelsen i 2006 kollapsede banker verden over, og den finansielle sektor i Danmark fik først en, senere hen flere bankpakker. Lars L. Nielsen fungerede som en af finanssektorens mest centrale lobbyister og skulle skabe forståelse for en branche, hvor kunderne rasede og den politiske tålmodighed for alvor blev sat på prøve. Det var således en rådgiver med gode nerver og is i maven, som i 2012 skiftede Finansrådet ud med Primetime – et af Danmarks største kommunikationsbureauer. Som direktør for Public Affairs rådgiver Lars L. Nielsen i dag nogle af Danmarks største virksomheder om politisk kommunikation og interessevaretagelse. Et job, hvor Lars L. Nielsen gør god brug af sin store erfaring og mange år i centrum af dansk politik.

Selv når jobbet ikke kalder, ejer Lars L Nielsen sjældent evnen at sidde stille. Hans interesse for politik, kultur og medier har bragt ham vidt omkring. Han har således flere tillidsposter som medlem af DR’s bestyrelse, bestyrelsen i teateret GROB og næstformand i Fonden Københavns Madhus.  Og har tidligere været medlem af bestyrelserne for TV2 Lorry og Industrimuseet i Horsens.

Lars L. Nielsen bor på Østerbro med sin kone og to døtre og familiens højtelskede enøjede hund, Ole. Fritiden bruges ofte i familiens sommerhus ved Stillinge Strand.