Netbooster skifter den danske ledelse ud

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Netboosters nye ejer har skiftet den danske ledelse ud og præsenterer samtidig en ny strategi, der på globalt plan skal fordoble omsætningen. Og så har det digitale bureau (igen) ændret navn.

Først hed det Guava, så hed det Netbooster og nu kommer det til at hedde Artefact.

Det danske digitale bureau Netbooster fusionerede med franske børsnoterede Artefact sidste sommer, og nu samler man hele bureaugruppen, der opererer i 17 lande med over 1.000 ansatte, under navnet Artefact. Der meldes også en ny strategi ud.

I samme forbindelse har Netbooster i Danmark udskiftet den danske ledelse. Det betyder, at adm. direktør Jens Henrik Nielsen er stoppet. Han har været direktør siden 2012, hvor Netbooster hed Guava. Samtidig er executive director Hans Jørgen Albertsen og CFO Hans Henrik Bager stoppet.

Ny regional director for Benelux & Nordics er Lennert de Rijk. Med base i Holland er han dermed den øverste ansvarlige for Danmark. I Danmark er ansat Andreas Suhr, der med titel af nordic COO har det operative ansvar for Norden og dermed også for Danmark.

Ny regional director, Benelux & Nordics Lennert de Rijk


Ny nordisk COO Andreas Suhr

Ny nordisk CFO er Karina Hedberg Madsen, der også er placeret i København.

Ny nordisk CFO Karina Hedberg Madsen

Ny strategi
Artefacts nye strategi er at blive det første globale bureau fokuseret på “at tilbyde strategisk, digital marketingrådgivning baseret på data og artificial intelligence”.

”Det er vores mål at skabe ét samlet globalt brand. Det er endnu et afgørende skridt mod vores målsætning om at løfte vores kunders performance,” siger Guillaume de Roquemaurel, der er ny group CEO for Artefact

Andreas Suhr tilføjer:

“Vi mener, vi har en unik position, som gør os i stand til at tilbyde best-in-class marketing og datadrevne løsninger via vores nye services. Vores nye services baserer sig på rådgivning, digital marketing og teknologier, der er fokuseret på AI og bigdata-økosystemer. Dette repræsenterer fremtiden for marketing, og denne kombination vil være motor for vores internationale vækst.”

Kapitaltilførsel på næsten 15 mio. euro
Artefact har rejst næsten 15 millioner euro eller ca. 112 mio. kr.  via funding for at understøtte den nye strategi for at positionere sig internationalt. Ambitionerne er i løbet af tre år at fordoble omsætningen.

Med de rejste midler åbner Artefact samtidig døren for nye opkøbsmuligheder for at sikre rentabilitet og vækst, enten gennem en udvidelse af ekspertisefeltet eller af den geografiske rækkevidde.

I Danmark har Artefact ca. 45 ansatte, og virksomheden havde i 2016 en bruttoavance på godt 17 mio. kr., hvilket repræsenterede en nedgang på ca. 46 procent i forhold til året før.