Nicolai Stahl om ny Tryg-kampagne: Arvesølvet man pudser på

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Tryg har gennem 20 års reklamehistorie bygget noget, som de fleste andre kunder kun kan drømme om. Det giver ydmyghed over for at skabe en ny platform til selskabet.

Tryg navnet og sætningen “Det handler om at være Tryg” kan noget rent branding-mæssigt, som alle andre kunder drømmer om, mener Nicoai Stahl, der har været kreativt lead på udviklingen af den nye platform, der har premiere i dag.

“Det er 20 års reklamehistorie. Der er lavet meget fine ting på Tryg gennem årene – og jeg tænker ikke bare på Dorthe Zangenbergs tidlige arbejde. Der er fortsat folk, der kan huske 20 år gamle film, så stikker man et termometer i Tryg-mærket, så er det et par grader varmere end de fleste andre selskaber,” siger Nicolai Stahl og fortsætter:

“Derfor er det med stor ydmyghed, man går i gang med opgaven, og der er ingen tvivl om, at når man har et så stærkt brand, så skal man holde fast. Udfordringen har været, at man ønskede at få drejet platformen, så den blev mere  taktisk og relevant forsikringsmæssigt – men det taktiske har skullet formes, så det ikke fornærmer folk med for mange splashes.”

Blandt erkendelserne, der har dannet grundlag for valg af løsning, er, at forsikring er en alvorlig sag.

“Det er også et lavinteresseprodukt – men det er helt sikkert ikke sjovt. Humor kan være en fantastisk ting – det ved vi ikke mindst fra vores Ikea “kvalitetstestet af hverdagen”, Siger Nicolai Stahl og fortsætter:

“Men forsikring er alvorligt for folk og samtidig er Tryg et ansvarsfuldt selskab – noget som eksempler som Livreddere og badesikkerhed fra Tryg i Danmark også bidrager til, selvom der ikke er nogen direkte sammenhæng mellem Tryg og Tryg i Danmark. Der må godt være et glimt i øjet, men det er en hårfin balance. Trygs arv lægger slet ikke op til en falden på halen humor.”