Medicinkæmpe vælger dansk bureau

Peter Engholm
25@mail.dk

Den globale medicinal-koncern, Novartis, har efter en international bureaukonkurrence valgt en dansk partner til sine digitale løsninger.

Bag rygestopmidlet Nicotinell og næsesprayen Otrivin står Novartis med hovedkvarter i Basel – og sammen med Novartis står danske Valtech.

Det gælder i al fald udviklingen af medicinalkoncernens digitale løsninger baseret på EpiServer CMS.

Udfordringen består bl.a. i at formidle Novartis’ produkter i forskellige lande, således at kommunikationen lever op til de enkelte markeders love og regler.

Valget af Valtech faldt efter en international bureaukonkurrence. Bureauet og Novartis kender hinanden i forvejen, idet Valtech tidligere har udviklet en app til iPad på vegne af koncernen til nydiagnosticerede sclerose-patienter.

I konkurrencen om at blive Novartis’ digitale strategisk partner blev der kigget på et globalt perspektiv, høj viden om pharma-området og ”en leveringsevne, der både kreativt og teknologisk er second to none”.

Valtech har i forvejen et 13 års fast digital partnerskab med Novo Nordisk, og kundelisten tæller bl.a. Ferring Pharmaceuticals, Coloplast, LEO Pharma og NNE Pharmaplan.