Ny Apple-hype: men en ny iPhone kan også udløse nye retssager

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Der er som sædvanligt hype om Apples forventede lancering af en ny iPhone, der spås at kunne løfte USA’s økonomi. Men den kan også udløse ny patentkrig

I dag forventes det, at den nye Iphone5 bliver præsenteret.

Helt i Steve Jobs ånd, har der ikke været store reklamekampagner, i stedet formår Apple at skabe hype omkring sine produkter ved at sætte gang i rygter og ved at ’glemme’ prototyper rundt omkring.

Og i dag har man så inviteret til et event i San Francisco, hvor der i invitationen blot står: ’Den er her næsten’. Samt et stort 12-tal, der er datoen i dag og som samtidig kaster en skygge over tallet fem.

Udover store forventninger fra fans’ side, forventer økonomer, at den nye Iphone giver et tiltrængt løft til ikke mindre end hele USA’s økonomiske opsving.

Således tror JP Morgans cheføkonom for USA, at Apples nye Iphone på bare fjerde kvartal kan give et løft til hele årets amerikanske BNP-vækst på mellem et kvart og et halvt procentpoint.

Forventningen hos JP Morgan er, at der bliver solgt ca. 8 millioner nye Iphones i år.

Men det er ikke kun positive forventninger, der knytter sig til lanceringen af Iphone 5.

Hos henholdsvis HTC og Samsung, venter man spændt på at se om den nye IPhone5 kommer med LTE-teknologi, for hvis den gør det, bliver Apples lancering hurtigt fuldt op af to stævninger.

HTC og Samsung var først med LTE, de er størst med LTE og de har patienterne på LTE.

LTE er den teknologi, som en smartphone går på nettet med. Det er den nyeste standard og op til ti gange så hurtig som den hidtidige 3G-standard.

Apple er den eneste af de store producenter, der endnu ikke har en LTE-telefon på markedet.

I marts introducerede Apple sin seneste iPad med en LTE –teknologi, og HTC har da også krævet et fogedforbud på det amerikanske marked (Berlingske Business, p. 12-13, Børsen p. 26).