Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

En øget konkurrence flytter ikke Interflora. Selskabet bekræfter sin tro på kærligheden - og på kreativitet i kommunikationen.

Interflora erklærer sin støtte til kærligheden i en ny film – men gør det med en overraskende kant – og bekræfter samtidig sin tro på kreativitet i sin markedsføring.

Filmen kommer nemlig oven på, at Dansk Supermarked har meldt sin ankomst på markedet for online-salg af blomster. Det sker med hjælp fra Envision – men også med en klart mere taktisk tilgang til kommunikationen.

Over for det står Interflora med en årelang satsning på stærk kreativitet, og i de senere år sammen med Brandhouse en satsning på næsten små spillefilm med tårnhøj production value.

Den nye film lever 120 procent op til konceptet. Det er nærmest en Hollywood spillefilm på 1 minut og 15 sekunder. Et kærlighedsdrama fra en svunden tid – men med en overraskende afslutning, der tilfører lidt kant – for hvem er det egentlig, der gerne vil have hvem.

https://www.youtube.com/watch?v=EWewqZsIqPc&feature=yo

“Vi prøver hele tiden, at lave reklame, som ikke føles som reklame, fordi vi har den grundlæggende tro, at det er den måde, man kan få folk til at engagere sig i din kommunikation,” siger kreativ direktør, Mikkel Elung, Brandhouse, der har udviklet filmen.

Det er Bacon og Martin Werner, der har stået for produktionen.

Konceptet er fortsat “Der er mange måder at sige det på”, men i denne film kommer handlingen et skridt videre. Hovedpersonen prøver nemlig ikke bare – han når frem til at erklære sin kærlighed.

Men også her sker det med en overraskelse. Interflora sælger både blomster, chokolade og vin – og det er med disse ting, man kan erklære sin kærlighed – men i denne film sker det rent faktisk med et par biografbilletter, som ikke hører til Interfloras produkt-palette.

Man kan således ikke sige, at det taktiske element i reklamen er særligt udtalt. Til gengæld er brandingen stærk. Og den tilgang ændrer en ny konkurrent ikke på.

“Vi tror på, at følelser sælger, og at der er en sammenhæng mellem likingen og den emotionelle tilknytning hos forbrugerne til vores brand. De klassiske branding-dyder gælder fortsat for os, og vi kan se på vores salg, at de virker,” siger marketingdirektør, Zvi Goldstein, Interflora.

Rent faktisk er konkurrencen ikke ny for Interflora. Euroflorist er en større kæde, som i øvrigt samarbejder med Coop, så Dansk Supermarkeds Flowr er umiddelbart et ganske naturligt skridt for den store supermarkeds-koncern.

“Der eksisterer ikke rigtig tal, hvor man kan opgøre fordelingen af markedet, så vi kan kun holde os til vores egne tal, og de ser gode ud. Derfor holder vi fast i vores tilgang,” siger Zvi Goldstein og fortsætter:

“Vi opererer selvfølgelig taktisk på en række platforme, men det handler om levering fra dag til dag. Vi kommer ikke til at kommunikere pris.”

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club