Af Peter Engholm 25@mail.dk

TDC har store ambitioner med Blockbuster-brandet og har nu sat holdet, der skal indfri dem. Men frem for at bruge bureau har man håndplukket en gruppe free-lancere.

Blockbuster-navnet i Danmark får nu nyt liv af TDC, og til at håndtere og eksekvere markedsføringen er udnævnt en marketingchef, som i stedet for et bureau er blevet udstyret med et setup af freelancere.

TDC købte tilbage i januar Blockbuster – som navn og koncept, ikke de fysiske butikker. Men ligesom i de fysiske butikker vil man på Blockbuster kunne købe og leje film fra sit tv, sin computer eller anden device.

Og TDC har anstændige ambitioner for Blockbuster: En trecifret millionomsætning i løbet af tre år. Det skal ses i forhold til en pris på 49 kr. i leje for premierefilm og 149 kr. for køb af tilsvarende film.

I september tiltrådte Steffen Trannerup som Marketing Manager for Blockbuster. Han kom til TDC-koncernen fra Telenor, hvor han i godt tre år havde været Senior Digital Consultant.

Og til at bistå sig i det videre forløb er som nævnt ikke valgt et bureau. TDC-koncernens øverste marketingansvarlige, Camilla Ramby, siger:

”Vi har – næsten vanen tro – ikke valgt et stort bureau, men bruger freelancere. Og vi har ikke valgt et etableret freelance-setup, men selv plukket og sammensat et team af freelancere med en digital baggrund.”

De fem freelancere valgt til Blockbuster-markedsføringen er specialister inden for motion graphic, social media, film og design.

Camilla Ramby ønsker af konkurrencehensyn ikke at løfte sløret på hele holdet, så i første omgang sætter hun blot navn på to af personerne: Søren Heinrichson fra Freon, som er specialist i udvikling og programmering af social media-kampagner, samt Aren Carabian fra Carabian Design, der også tidligere har løst opgaver for TDC-koncernen.

”Vi forventer at kunne beta-lancere op mod jul og begynder den egentlige markedsføring af Blockbuster, når teknikken er modnet. Kampagnen vil i høj grad være social og CRM-drevet og baseret på content og data,” siger Camilla Ramby og uddyber:

”Vi har TDC’s og YouSees platforme – og kundedatabaser – og supplerer med bl.a. SEM og aktiverer indholdet ved at få bygget en stærk tilstedeværelse op på de sociale medier.”

TDC gik for godt et år siden væk fra leadbureau-tilgangen for i stedet at tage stilling til bureausamarbejder fra projekt til projekt. TDC har i to omgange valgt duoen Boye & Spellerberg, og til Fullrate valgte man i januar det da blot to måneder gamle bureau Baby, mens lanceringen af – og visuel identitet til – Telmore Play i sommer blev lagt hos Vice – den globale gruppe med både medier, produktionsselskab og en række forskellige bureautyper.

Hertil kommer, at Zupa arbejder på projekter for TDC og fornylig valgte man så Magnetix til Yousee.

Kommentarer

 1. Det kunne være rart hvis den gode Ramby snart kunne fremvise nogle resultater. Hun taler og taler, men har man nogensinde set noget som helst andet end tom tale?
  Længe leve Kobber-Dronningen. Hip hip

 2. @Havhingsten – du tager skam helt fejl.

  Der er masser af resultater:

  60.000 færre abonnenter i sidste kvartal.

  Og banebrydende kommunikation:
  TDC/”Hej jeg er balletdanser der taler i telefon – køb en telefon”og
  Fullrate/”Få et bredbåndsabonnement så bliver det en go dag selvom du får fjernet en fortand”
  Så der kommer skam andet fra hendes hånd end pressemeddelser der handler om at de har lavet det i en intern gruppe. Hep Hep.

 3. To ting:

  1) Hvis Bureaubiz ikke snart afskaffer anonyme kommentarer, ender det som Nationen2. Det er altså en uskik, at ingen vil stå ved deres kommentarer med eget navn. Det er fuldstændig umuligt at gennemskue de mere eller mindre skjulte agendaer.

  2) TDC har siden 2008 samarbejdet med Yellow omkring blandt andet udviklingen af markedsføring for TDC Butik samt udvikling af for TDC Erhverv internt/eksternt. Dette langvarige samarbejde hører med i billedet, men bliver tit overset af Bureaubiz.

 4. Henrik Sanderbo: Jeg vil anfægte, at Bureaubiz ender som Nationen 2. Så slemt synes jeg trods alt ikke det er. Men jeg er enig med dig i problemstillingen. Set fra min stol, så rummer det dog en række dilemmaer, som gør det svært at ændre. Desuden kræver det også nogle investeringer og vi er en lille virksomhed.

  Men det er en problemstilling, vi løbende arbejder med at finde et fodfæste på.

  Omkring Yellow: Beklager. Et fuldstændigt overblik over TDCs bureaurelationer er ikke paratviden, men vi skal gøre os umage med at huske jer.

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club