Ny tendens i USA: Toptalent skal have mere orlov

FiG

Flere bureauer har indført en betalt orlov for at blive bedre til at holde på deres bedste folk.

For amerikanere er en dansk ferielov for det meste en næsten utopisk verden, og i hvilket omfang ansatte på bureauer har mulighed for at holde ferie, melder en AdAge historie ikke noget om.

Men mediet fortæller dog om, at flere bureauer nu indfører en orlovs-ordning for bedre at kunne holde på deres bedste folk.

Hos Firstborn valgte man f.eks. at give tre ugers betalt orlov efter fem års ansættelse, og det brugte bureauchefen, Lauren Ramsey f.eks. til at realisere nogle ting som at sove med en tiger og bade med elefanter.

Hos Anomaly blev det til en måneds orlov med 1000 USD i lommepenge efter fem års ansættelse. Managing Partner og Innovation Director Natasha Jakubowski kombinerede det med juleferien og tog til -Australien, Latinamerika og England med familien.

Også BBH London nævnes i artiklen, og her tog CEO Ben Fennell et skridt videre. Han skabte en e-mail adresse som kun få kendte og stod så helt af.

“Det ville ikke være godt for hverken mig eller bureauet, hvis jeg havde e-mail adgang og kunne kontakte folk på arbejde,” siger han til AdAge.