Ny topledelse i Danmarks største reklamebureau

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Jørgen Blauert har valgt at stoppe. Zupa Recommended bliver fremover drevet af en direktørduo med en væsentlig lavere gennemsnitsalder.

Danmarks største reklamebureau skifter ud i den øverste ledelse. Efter 6 år på posten som direktør for århusianske Recommended, har Jørgen Blauert (59) valgt at stoppe.

Han bliver afløst af Albert Funder (39), der har været på bureauet i 9 år og bl.a. haft ansvaret for bureauets vigtige budget fra Dansk Supermarked.

Recommended er dog ikke mere bare Recommended. Bureauet overtog for to år siden det digitale bureau Zupa og har skiftet navn til Zupa Recommended.

Niels Ranum (38) har siden udgjort den øverste ledelse sammen med Jørgen Blauert, og det betyder, at han og Albert Funder nu skal drive bureauet i fællesskab. Niels Ranum har ansvaret for den 40-50 mand store afdeling i København, mens Albert funder har ansvaret for de mere end 100 mand i Aarhus.

“Det handler om at sikre ledelsesmæssigt nærvær i dagligdagen. Men vi har fået mandatet til at drive virksomheden og vi bliver målt på resultaterne i fællesskab. Derfor kommer vi til at bruge en del tid sammen og ingen væsentlige beslutninger bliver truffet i hverken København eller Aarhus uden at vi har drøftet det,” siger Niels Ranum.

Ud over Zupa Recommended rummer gruppen også DigiXpress, hvor Morten Melbye er direktør. På toppen af det hele sidder bestyrelsesformand Jørgen Jønsson, der sammen med Lars Hagh Petersen er hovedaktionærer.

Jørgen Blauert har selv truffet beslutningen om at stoppe. Han har været på bureauet i 17 år – heraf de sidste 6 som adm. dir.

“Min tid hos Zupa Recommended har været både sjov, spændende og lærerig. Men jeg har gennem længere tid tænkt på, at det skulle være nu, hvis jeg skal nå endnu et eventyr. Og jeg tager herfra med en bagage, som jeg er sikker på kan skabe værdi mange andre steder. I første omgang vil jeg dog nyde sommeren og måske forlænge den en måned eller to, og så må vi se, hvad jeg kan finde på derfra,” siger Jørgen Blauert.

Niels Ranum siger, at fremtiden nu står på at skabe kontinuitet.

“Vi har i de sidste to år været gennem store forandringer, hvor vi har fusioneret Zupa og Recommended. Det har jeg arbejdet tæt sammen med Jørgen Blauert om, og vi er lykkedes med at skabe et fælles grundlag og definere nogle snitflader og en metodik for, hvordan vi gør tingene. Derfor er vores primære fokus nu at skabe kontinuitet,” siger Niels Ranum og fortsætter:

“Jørgen har selv truffet beslutningen – men når nu det skulle være, så er timingen selvfølgelig meget god. Der foregår store forandringer i bureaubranchen, og vi har fået etableret et godt grundlag for at gøre os gældende. Og det er min og Alberts opgave.”

Zupa Recommended afslutter regnskabsår d. 30. juni, men Niels Ranum vil ikke sige andet end, at “vi dog glæder os over tilgang af nye kunder og et godkendt resultat på den rigtige side af 10 millioner kroner.”

Albert Funder kom til Recommended efter en årrække som kontaktdirektør hos Kunde & Co.

“Jørgen Blauert har været med til at aflevere et bureau med et stort potentiale, og som i den seneste imageanalyse blandt andet ligger på en førsteplads, når det handler om evnen til at skabe resultater. Det arbejde glæder jeg mig til at videreføre og kapitalisere på,” siger Albert Funder.