Ny tv-kanal skal finansieres af spilleindtægter

Peter Engholm
25@mail.dk

Nyt selskab har investeret over en milliard i rettighederne til engelsk fodbold. Forretningsmodellen rummer nye og anderledes indtægter for en tv-station.

De store nordiske mediekoncerner har fået en ny konkurrent, og fodbold-interesserede en ny kanal.

Medge Consulting, der ejes af Timothy Smart og Peter Liljestrand (tidl. sportschef i Canal+), har ifølge norske Kampanje.no købt retten til at vise Premier League i Norden.

Prisen er 140 mio. euro, ca. 1.040 mio. kr, og gælder i tre år for tv, internet og mobil. Medge Consulting har fået støtte fra internationale, finansielle aktører, der hverken tæller de klassiske mediehuse eller andre agent- og rettighedsselskaber.

Og indtægterne kan komme fra lige så utraditionelle kanter. En helt ny, nordisk tv-kanal, der kan være på trapperne allerede næste år, er sig selv ingen nyhed, men det er til gengæld planerne om at tage online-spil med i pakken.

Peter Liljestrand bekræfter, at Premier League-rettighederne er tænkt til at blive koblet sammen med væddemål. Og dermed skal aftagerne ikke nødvendigvis være Canal+, Kanal5 og andre tv-stationer, der i øjeblikket bringer fodboldkampe fra England, men Unibet, Betsson og Expekt.

I Norge var online-rettighederne til spansk fodbold, Primera Division, oprindeligt på TV2s ønskeseddel, indtil de blev nappet af Unibet.