Nye 20 bud fra Cannes-spåmand

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

The Gunn Report er igen fremme med 20 film, der spås gode chancer i Cannes Lions. Samtidig er en enddu større flok Cannes-film på vej til Danmark i form af Cannes Predictions.

Med op til 40.000 arbejder i spil i Cannes Lions er det faktisk ret betænksomt, at nogle har brugt tid og erfaring på at udpege forhåndsfavoritter. Ikke at det nødvendigvis holder, men det kan give en indikation af tendenserne inden for kreativitet.

Donald Gunn har spottet Cannes Lions-favoritter i årtier, først som kreativ direktør hos Leo Burnett Worldwide, siden på egen hånd i The Gunn Report.

I år har rapporten samlet 20 film fra 11 lande, herunder Norge – men ikke Danmark, der ellers har været forhåndsudvalgt de seneste par år med Bussen fra Midttrafik, M2Film og Thomas Falkenberg i 2013 og Made From Cool fra Jack & Jones, &Co og Bacon i 2014.

Forleden lagde Per Pedersen, Grey-netværkets kreative næstkommanderende globalt set, sine 100 løve-kandidater ud – inkl. en vurdering af vinderchancerne fordelt på guld, sølv og bronze.

The Gunn Report har ikke denne vurdering med, men lader det være op til andre at komme med deres bud i en egentlig sweepstake.

Se hele listen – og kom med dine bud her.

På dansk jord giver førnævnte Leo Burnett sin forudsigelse med en rulle af Cannes Lions-favoritter, som Reputation har skaffet.

Det kan ses den 18. juni i Grand Teatret i København ved et arrangement, som Creative Circle og TV2 er vært for.

Tilmelding kan ske her.