Sidste år var Nykredit den virksomhed, der – ifølge MyResearch og Starcoms undersøgelse, Det Digitale Sundhedstjek – i størst omfang benyttede sig af de digitale muligheder.
I år topper Nykredit på ny – endda med en endnu højere score, og det skal ses i forhold til, at antallet af digitale parametre i undersøgelsen er øget fra 22 til 29.
Virksomhederne kan have tre tilgange til deres digitale strategi, påpegede Mogens Østergaard, adm. direktør i MyResearch, på Den digitale dag – et arrangement, som bureauerne bag undersøgelsen afholdt her til formiddag: At være på niveau med brugerne, at være på niveau med konkurrenterne eller at være foran og på den måde profilere sig.
Thomas Kragh, underdirektør i Nykredit, sætter ikke et ‘eller’, men et ‘og’ mellem tilgangene.
“Det giver ikke mening for os at vælge mellem de tre. Men helt overordnet har forbrugerne magten. De klikker væk, hvis det ikke er relevant. Derfor måler vi vores succeser i kundernes reaktioner. Og vores fornemste opgave er at stille værktøjer til rådighed, så kunderne kan betjene sig selv og få et overblik. Når det er sagt, så er det klart, at vi dels benchmarker os i forhold til konkurrenterne, dels markedsfører os selv som en nytænkende virksomhed,” siger Thomas Kragh.
Og hos konkurrenten i Danske Bank finder han en kreativ løsning, der fortjener ros: At betale regninger via mobilen. Det er netop på mobil-fronten, at næste års slag om Danmarks mest digitale virksomhed skal stå, mener Thomas Kragh.
Hvad angår kreative løsninger, så kigger Nykredit ikke kun hos konkurrenter, men også hos brugere.
“I morgen lancerer vi et brugerpanel, der skal hjælpe os med kreativ udvikling inden for de digitale tjenester. Et panel med både kunder og ikke-kunder, der består af nørder og andre, der brænder for det digitale, men som ikke nødvendigvis beskæftiger sig med emnet i deres job – det er netop brugere,” siger Thomas Kragh.
Men digital forståelse, kreativitet og forbruger-indsigt – det har et digital bureau vel også …
“Vi har mange specialist-bureauer – nogle er gode til Facebook, andre til Google. Vi har et stort felt i gang. Hoveddisciplinen for os er ydmyghed over for brugerne. Jeg har været i Nykredit i tre år og kan derfor ikke længere opfattes som brugernes advokat – vi har brug for rigtige brugere til at komme med input, forslag og gode råd – uden at det skal erstatte bureauerne,” siger Thomas Kragh.
Hvem skal så håndtere forslagene fra brugerpanelet?
“Det skal vi, altså Nykredit. Vi ønsker, at filteret mellem os og brugerne bliver så tyndt som muligt. Det skal ikke opfattes som en kritik af bureauerne – og de kommer naturligvis på banen, når behovet er der,” siger Thomas Kragh.