Nyt bilmærke vælger ungt bureau

Peter Engholm,
journalist

Klodens største producent af elbiler, BYD, kører nu ind i Danmark. Den danske importør er gået ungt til værks – men ikke langt – i sit valg af lanceringsbureau.

BYD er kinesisk, bogstaverne er latinske og forkortelsen engelsk; Build Your Dreams. Bogstaverne kan udtales enkeltvis, på dansk eller engelsk, eller som et ord. Andre ting ligger mere fast: BYD er, målt på enheder, verdens største producent af elbiler. Og tilløbet til Danmark har været langt; i 2011 lød meldingen, at salget ville begynde herhjemme.

Nu har BYD tre modeller klar, og importøren er Nic. Christiansen, som i forvejen står for importen af bl.a. Hyundai, Jaguar og Land Rover.

Det er ikke hver dag, at et bilmærke lanceres i Danmark. Det er heller ikke hverdagskost, at lanceringen tilrettelægges og eksekveres af et inhouse-reklamebureau. Det valgte bureau, NCG Agency, er tilmed blot to år gammelt.

NCG Agency er ejet af Zupa Zite, og det er – som forkortelsen antyder – bureauet i Nic. Christiansen Gruppen.

Henrik Hjorth, der er head of marketing agency hos Nic. Christiansen Gruppen, siger:

”For et år siden stod vores inhouse-bureau for lanceringen af Hyundai Ioniq 5 i Danmark og Sverige. Vi var været glade for deres kreative arbejde, både lanceringen og den opfølgende kampagne, da Ioniq 5 blev kåret som Årets Bil i Danmark 2022. Så det var oplagt at lade bureauet stå for det kreative univers til lanceringen af BYD.”

BYDs lanceringskampagne består tv-spots, outdoor-reklamer, print og SoMe samt af et website for BYD Danmark.

NCG Agency, der håndterer markedsføringen for mærker som Land Rover, Jaguar og Hyundai, har 18 medarbejdere. Kompetencer og opsætning er som et vanligt reklamebureau, men NCG Agency har fast base hos sin største – og eneste kunde – Nic. Christiansen Gruppen med afdelinger i Kolding, Malmø og Oslo.

Mary Fausbøll, Agency director i NCG Agency, siger:

”NCG Agency er med hele vejen. Vi udvikler kampagnerne og følger dem til dørs. Vi optimerer på dem undervejs og bliver klogere på det, der virker, og hvad vi kan gøre bedre næste gang. Det giver os mulighed for at sikre sammenhængen mellem alle kampagnens elementer og skabe synergi mellem above– og below-the-line-aktiviteter.”