Nyt bureau bemandes med unge kreative talenter

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Republica åbner en kreativ hub i København. Tre teams fundet blandt branchens mest talentfulde unge flytter ind. Konstellation og Torp-Berthelsen leverer eksterne coaches.

Den 1. august åbner React i Bredgade i København. Ikke et bureau i Republica, men en regulær tilføjelse til bureauet – og lokalerne fyldes med den nye generations talenter.

”React er en kreativ hub, hvor forholdene er vendt på hovedet. Normalt ligger de unge nederst i hierarkiet. Her står de øverst med ”Kreativ Ansvarlig” på visitkortet. De skal selv styre arbejdets gang. Selv præsentere for kunden. De skal kort sagt bevise, at de kan selv. Kun coachet et par gange om ugen af top senior kreative,” siger Susanne Lund, adm. dir. på Republica.

Hun tilføjer:
”Reboot Retail er vores mission, og som ledestjerne skal alt, hvad vi gør, være Best In Class In Retail. Det arbejder vi med på Republica som helhed, og React er et synligt udtryk for, at vi mener det alvorligt.”

De første aftaler med forskellige kunder er på plads, og det er de interne og eksterne coaches også.

Per Holm Henriksen er ansat som talent coach og daglig ansvarlig for hub’en. Han er fagansvarlig for Reklamelinjen på KEA og tidligere tilsvarende på Kreativ Basis på DMJX.

”React kommer udelukkende til at arbejde med handlende ideer. Vi tror på, at vi med handlende idéer kan skabe oplevet værdi for vores kunders kunder – og herigennem etablere et unikt engagement mellem brand’et og kunderne. Kort sagt, vil vi gå fra storytelling til storydoing. Det betyder ikke, at vi mener, at annoncen eller tvc’en er død – vi starter blot et andet sted,” siger Per Holm Henriksen og tilføjer:

”Vi kan se i de unge kreatives portfolio’er, at denne tankegang ligger naturligt for dem, da mange af deres løsninger allerede er bygget op på denne måde. Vi glæder os til at komme i gang med at afprøve det i virkeligheden”.

De unge ansættes for en periode på seks måneder ad gangen. De første tre teams består af

  • Patrik Hjelm og Zacharias Legarth, begge tilknyttet Hyper Island og shortlistet i Future Lions 2014. En slags junior-junior team, fordi de stadig er under uddannelse.
  • Simon Konski og Christoffer Prisholm. Bachelors fra DMJX: Kreativ Kommunikation. En form for senior-junior team, fordi de – med krydsede fingre for et vellykket forsvar af bacheloren – er just uddannede.
  • … samt holdets wildcard: Anders Frederik Steen. Uddannet kok fra Kong Hans og Sommelier med speciale i sensorik fra WSET i London. Derudover har han arbejdet på Noma, og været med til at åbne og drive Restaurant Relæ og Manfreds i København.

De eksterne coaches er Clare McNally, ekstern lektor på DMJX og med adskillige gevinster i Cannes Lions og D&AD, samt Thomas Torp fra Torp Berthelsen og Thomas Pries fra Konstellation.

Derudover vil Peter Zimmermann og Jens Heydenreich fra Republica ligeledes indgå i coach-temaet.