Tatar Klubben og Tatarklubben er umiddelbart to forskellige ting. Førstnævnte er et Aps, som netop nu gør sig bemærket med en større kampagne for Dansk Magisterforening.
Sidstnævnte er ifølge Linkedin “et lukket netværk som samler særligt udvalgte kompetencer inden for marketing og kommunikation. En forretningsklub hvor man frit kan diskutere faglige problemstillinger, udveksle erfaringer og indgå kommercielle og strategiske partnerskaber.”
Forvirret? Det er ikke uden grund, for det er ikke helt ligetil at forklare sammenhængen. Det er en historie, som rummer en bureaukonkurrence, to konkurser blandt bureauer – nemlig Underline og Fradhouse – samt et nyt selskab med en lidt overraskende stifter.
Fradhouse er det primære udgangspunkt, for det er dette bureaus ejer, Claus Mossbeck, der er den centrale skikkelse i Tatarklubben.
Relationen til Dansk Magisterforening ligger også hos Fradhouse, idet bureauet i foråret blev valgt i konkurrence med tre andre bureauer til at udvikle og gennemføre en større profilerings- og synlighedskampagne, som er sat i gang her i efteråret.
Men da foreningen i slutningen af juni mødtes med Fradhouse, kom det til at ske hos et andet reklamebureau – nemlig Underline. Forklaringen var, at Fradhouse var gået i samarbejde med Underline.
Det var i øvrigt et samarbejde, der også optrådte i forhold til bredbånds-selskabet, Fullrate, som i forbindelse med et nyligt bureauskift til Anew oplyste, at det hidtidige bureau, Fradhouse, havde deltaget i konkurrencen sammen med Underline.
Hos Dansk Magisterforening opfatter man det således, at man havde indgået et samarbejde med Underline, og da kampagnen blev præsenteret i den ene af septemberudgaverne af Magisterbladet, blev Underline krediteret for udarbejdelse af kampagne-materialet.
Det blev godt nok på mødet i juni oplyst, at man i bureauet arbejdedede på et nyt navn, og det var også tilfældet, da den første regning kom i august. Den var sendt fra Tatar Klubben Aps.
“Det er ikke noget, vi har tænkt meget over, for det er de samme folk, vi har samarbejdet med hele tiden. Vi er glade for de folk, vi samarbejder med. De har lavet et godt stykke arbejde, og det er, hvad vi har fokuseret på,” fortæller profilleder i Dansk Magisterforening, Gitte Grønnemose Butler.
Undervejs i forløbet blev både Fradhouse og Underline taget under konkursbehandling. Fradhouse d. 28. juli og Underline d. 2. september. Hvis Gitte Grønnemose Butler skal kritisere noget, så bliver det, at informationsniveauet godt kunne have været bedre således, at det ikke var en journalist, der skulle fortælle hende om konkursen i Underline.
Opdateret: I forhold til konkursboet i Fradhouse har Tatar Klubben overtaget nogle aktiver. Ifølge Claus Mossbeck er der tale om, at Tatar Klubben Aps efter konkursen har købt et virksomhedspant bestående af noget inventar.
Gitte Grønnemose Butler har i øvrigt nu fået en redegørelse fra Tatar Klubben Aps, som hun er tilfreds med.
Underline var ejet af Stærk Reklamebureau i Vejle, og Gitte Grønnemose Butler har fået oplyst, at en gruppe medarbejdere flyttede over i et andet regi, da det stod klart, at Steen Stærk ville lukke bureauet.
Det forholder sig dog således, at Tatar Klubben Aps er stiftet af en Marianne Thim Clausen, der også står som direktør. Hun er ikke umiddelbart kendt i bureausammenhæng – eller er en af de personer, som Dansk Magisterforening har mødt – men hun er gift med Underlines adm. direktør, Michael Clausen, og selskabet har adresse hos dem i Slagelse.
Selskabet er stiftet d. 7. juli i år – små 14 dage før, Michael Clausen fratrådte som adm. dir. i Underline, godt tre uger før konkursen i Fradhouse og næsten to måneder før konkursen i Underline.
Marianne Thim Clausen understreger, at hverken hun eller Michael Clausen har ejerandele i Tatar Klubben Aps. Hun fortæller videre, at Michael Clausen ingen opgaver har udført i relation til Dansk Magisterforening, at han i dag udfører konsulent-opgaver for forskellige virksomheder. Der er intet ansættelsesforhold til Tatar Klubben.
Claus Mosbeck fortæller, at det er ham, der ejer anparterne i Tatar Klubben, og at Marianne Thim Clausen alene har hjulpet med stiftelsen samt med at varetage den formelle administration. Dette ophører dog d. 1. november.
Omkring relationen til netværket fortæller han, at selskabets hovedopgave er at levere services og value-ads til netværksgruppen Tatarklubben.