Nyt bureau skal lave politiske analyser

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Tidligere ministerrådgiver går sammen med bureaudirektør for at lave politiske analyser. Bureauet vil ansætte allerede inden nytår.

Opgaverne i det politiske kommunikationsbureau, Community, er vokset så meget, at man nu skiller analyse-, strategi- og faciliteringsdelen ud i sit eget selskab.

Disse discipliner kommer nu ind i et bureau, hvor tidligere særlige rådgiver for boligminister Kaare Dybvad og nuværende ejer og direktør i Community, Helge Toksvig Bjerre går sammen med Mikkel Wolf, der tidligere har arbejdet for bl.a. Primetime og Advice.

Om baggrunden for at gå sammen i det nye bureau, som hedder Structured, skriver Helge Toksvig Bjerre i pressemeddelelsen:

“Koblingen mellem ydmyg lytning, klar strategi og konkrete handlinger er en mangelvare i mange politisk ledede organisationer. Det kræver erkendelsen af, at man ikke selv er vigtigst – det er derimod samfundsproblemerne og mennesker. Ambitionen er at hjælpe medlems- og interesseorganisationer med analyse, politikudvikling, forenkling af strategi og implementering fra øverste ledelse og ud i organisationen.”

Pressemeddelelsen fortsætter med, at Structure “vil gøre op med analyser med for mange konklusioner, for tunge processer uden ærlig involvering og komplekse strategiske mål uden ejerskab og med uløste dilemmaer. Al den støj, som gør det svært at omsætte indsigter til handling, for dem der vil.”

Helge Toksvig Bjerre tilføjer til dette:

“Alt for mange organisationer og virksomheder har en tendens til at reagere på omverdenen i stedet for selv at sætte retning. Man skal beslutte, hvilke samfundsproblemer man vil bidrage til at løse, hvilken legitimitet man har til at gøre det, og så gøre sig spilbar og tydelig til netop det,” siger Helge Toksvig Bjerre, partner i Structured.

Kunderne i bureauet tæller bl.a. FH, FOA, Velliv Foreningen og fondsprojektet Levende Legekultur. Planen er, at man allerede i slutningen af i år vil ansætte de første medarbejdere, og man regner med i alt at være fire medarbejdere inden årets udgang.

Mikkel Wolf og Helge Toksvig Bjerre ejer hver 50 pct. af Structured. Mikkel Wolf bliver managing partner med ansvar for den daglige drift. Helge Toksvig Bjerre bliver partner og kommer også til at arbejde i Structured, men vil fortsat bruge tid på at drive Community.