Nyt filmhus samler 130 medarbejdere

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Bopahouse er navnet på et nyt fællesskab, som Wil Film, Jam og Cameo Film har skabt. De tre selvstændige virksomheder flytter ind under samme tag i en gammel smergel-fabrik på Østerbro.

Bopa er dels forkortelsen for modstandsbevægelsen fra 2. verdenskrig, Borgerlige Partisaner, dels navnet på pladsen i Viborggade på Østerbro i København. Nu flytter tre selvstændige virksomheder under samme tag i Bopahouse længere nede af gaden i en gammel fabrik for slibemidlet smergel.

Det bliver et kreativ samlingssted for flere end 100 medarbejdere.

De tre virksomheder er lydfirmaet Jam, der råder over komponister og sounddesignere, Cameo Film leverer grading, farver og effekter, og animationsselskabet Wil Film, der bl.a. står bag Orla Frøsnapper, Gummi T og Otto er et næsehorn samt tv-(og Lego-)serien Ninjago til Cartoon Network i USA og 19 andre lande.

Til sammen har de tre virksomheder mere end 130 medarbejdere og råder over godt 1.800 kvm i Bopahouse – se præsentionen af huset og de to andre selskaber (tøjimport og spilproduktion) her.

Det var Erik Wilstrup, Wil Films grundlægger, der sammen med Jeppe Riddervold, direktør og partner i Jam og Andreas Rostock, partner og direktør i Cameo Film, kunne se fordelene ved at bo under samme tag og dermed samle alle post-produktionselementerne ét sted.

”Jam og Wil Film boede sammen i forvejen, og nu har vi fået Cameo Film med. Vi har arbejdet sammen før, og har udsigt til at gøre det fremover, og så gav det ekstra god mening at flytte sammen,” siger Jeppe Riddervold.

Han tilføjer:

”Området er attraktivt, da det på én gang emmer af ro og har liv og miljø. Ombygningen fra fabrik,  værksteder og projekter står klar den 13. september, og så vil bygningen igen danne rammen om arbejdspladser i byen – det der tidligere var forurenende industri, afløses af et kreativt miljø.