Nyt job til Sonofons marketingchef: Skal kontrollere mediabureauer

Peter Engholm
25@mail.dk

Peter G. Jørgensen bliver partner i nystartet Media Path, der – med anbefaling fra Dansk Annoncørforening – auditerer mediaindkøb.

En af landets største annoncører, Sonofon, må sige farvel til sin marketingchef gennem fire år, Peter G. Jørgensen, som fra nytår skal sikre netop annoncører bedre betingelser i deres mediaindkøb.

Peter G. Jørgensen indtræder som partner i den danske del af Media Path, auditeringsfirmaet der for halvanden måned indgik et opsigtsvækkende samarbejde med Dansk Annoncørforening.

“Kim Olesen kom til mig og spurgte, om jeg ville være med til at udvikle den danske del af Media Path. Jeg har en entreprenør gemt i maven, så det er et kick at starte noget nyt op. Samtidig har jeg med mit kendskab til markedet set et større og større behov for den ydelse, Media Path leverer”, siger Peter G. Jørgensen, der understreger, at hans jobskifte som et tilvalg af Media Path, ikke et fravalg af Sonofon.

Kim Olesen er adm. direktør og ligeledes partner i Media Path, der blev etableret i Sverige i maj – i lighed med Danmark født med et samarbejde med den nationale annoncørforening. Begge har en fortid på OMD – og en fremtid, mener Kim Olesen, i auditering og konsulentbistand til annoncørerne.

Bliver I – kynisk set – hjulpet på vej af finanskrisen?

“Der er ingen tvivl om, at marketingchefen – den nuværende situation taget i betragtning  – i højere grad end nogensinde før skal kunne dokumentere sit værd, internt og eksternt. Og skal sikre de bedst mulige betingelser via medieleverancerne. Vi skal – i et stadig mere fragmenteret mediamarked – sikre annoncøren optimale betingelser i forhold til deres forudsætninger”, siger Kim Olesen.

Det lyder som procurement med et menneskeligt ansigt …

“Vi ønsker at nuancere auditering. Fire pct. billigere mediaindkøb giver ikke nødvendigvis fire pct. mere værdi. Procurement håndterer hjemmetelefoner, vindmøller … og mediaindkøb. Media Path har fagdisciplinen og kan stille de rigtige spørgsmål, som ruster annocørern bedre til at stille skarpt på sit mediaforbrug”, siger Peter G. Jørgensen.

Det er ingen popularitetskonkurrence – men hvordan har reaktionen været blandt mediabureauerne?

“Positiv og konstruktiv. Vi kommer med erfaring ikke blot fra mediabureau, men også fra annoncørside, medier og auditering. Og bureauerne er glade for den faglige fokus og vores tilgang om at levere i dialog med dem,” siger Kim Olesen.

“Tidligere tiders problem med auditering har bl.a. været en nålestiksaktivtet og spil på hver sin banehalvdel. Men både Media Path og bureauet er sat i verden for at gavne annoncøren, og vi ønsker en treenighed annoncør-Media Path-mediabureau – og en proces, der kører over hele året”, siger Peter G. Jørgensen.

Kim Olesen fremhæver, at mens 75-80 pct. af de britiske marketingkroner er auditerede, så lyder budet i Danmark på, at 5-7 pct. af hjemlige virksomheder bruger auditering i deres mediaindkøb. Men markedet er i udvikling, næsten hastigere end Kim Olesen havde forudset.

“Vi havde ikke regnet med, at det ville gå så hurtigt. Media Path Danmark og Media Path Sverige løser i dag opgaver for over 20 annoncører i Norden, og vi vil etablere os i Norge og Finland i 2009”, siger Kim Olesen.