Nyt nordisk bureau får dansk direktør

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Mediabrands’ kreative ben i Danmark, Marvelous, udrulles nu som en nordisk bureaugruppe. Med en dansker som chef.

Marvelous har vokset sig hurtigt til: Ejeren – Mediabrands, der betegner Marvelous som et digitalt reklamebureau – ruller nu det danske bureau ud som en nordisk bureaugruppe.

I den forbindelse er den danske direktør, Christian Strand, udnævnt som nordisk direktør.

Den hurtige vækst skal ses i lyset af, at Marvelous opstod i 2012 som en enhed med fokus på digital kreativ udvikling, og i 2013 blev det til et selvstændigt bureau.

I denne måned får Marvelous i København nye kollegaer i både Stockholm, Oslo og Helsingfors. De fleste sidder allerede som kollegaer til Mediabrands’ andre bureauer i de respektive markeder. Andre rekrutteres eksternt.

I første omgang vil Marvelous beskæftige 35-40 personer i Norden, men der ligger planer om inden for kort tid at hente profilerede navne fra branchen – både på account, strategi og den kreative side.

Christian Strand forklarer ekspansionen således:

”Det seneste års dialog med kunder siger os, at der er efterspørgsel på et rigtigt nordisk bureau, der har vores tilgang til udnyttelse af digitale kanaler, content og social med udspring i indsigter, faktuel data og kundens forretning.”

Han tilføjer denne stikpille til konkurrenterne:

”Mange bureauer derude siger, de er nordiske, men i realiteten er få det.”

Christian Strand havde i en længere årrække ansvaret for IUM’s digitale afdeling, indtil han med Marvelous fik opgaven at løbe ”en kombination af et reklamebureau og social mediaselskab” i gang.

Tilgangen er – i Danmark, og nu også i Norden – at imødekomme lokale virksomheders stigende behov for at kunne skabe indhold – tekst, levende billeder og digitale elementer– til egne medier samt at give internationale virksomheder et lokalt spin på deres globale kommunikation.

I dag tæller de danske kunder bl.a. Københavns Lufthavn, Earth Control, RO’s Torv og Dagrofa-kæderne Spar, Meny og Kiwi, mens der allerede nu på tværs af Norden arbejdes med bl.a. BR, Mentos, Cederroth og Lenovo.