Nyt SKI-udbud i dag

Peter Engholm
25@mail.dk

Danmarks største bureaukonkurrence begynder forfra i dag – og kan blive endnu større. Tilbudsfristen er rykket en lille måned tættere på.

Bureaubiz fik i går kritik for at diske op med en gammel nyhed, da vi fortalte, at Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI) havde annulleret størstedelen af sit store udbud på kommunikation, web, tryk mv.

Ingen medier har tilsyneladende omtalt dette før, men det er rigtigt, at annulleringen fandt i forrige uge – derfor må vi oppe os og iler således med at bringe den absolut nyeste nyhed: SKI åbner allerede i dag for det offentlige udbud, der bl.a. omfatter både PR-, reklame- og designbureauer.

“Vi åbner udbuddet i dag – muligvis først kl. 23.59, men det bliver i dag. Og under alle omstændigheder kan bureauerne uploade fra i morgen”, siger Rikke Ærtebjerg, konsulent for Varer & Tjenesteydelser i SKI.

SKI havde ved annulleringen stillet bureauerne i udsigt, at det nye offentlige udbud ville blive offentliggjort i begyndelsen af januar – med tilbudsfrist ultimo februar. Men det er gået hurtigere end som så.

“Med offentliggørelse i dag har vi rykket tilbudsfristen til den 2. februar. Det går så ind over julen, men der er stadig over en måned at løbe på. Og for de tilbudsgivere, der var prækvalificeret i det seneste udbud, består opgaven i at klippe-og-klistre, idet spørgeskemaerne er stort set identiske”, siger Rikke Ærtebjerg.

245 virksomheder bød ind i det seneste udbud, og 189 virksomheder – enkeltvis eller puljet i konsortier – var prækvalificerede. Et kvalificeret gæt er, at over 100 bureauer blev omfattet af annulleringen. Samtidig kan konkurrencen blive endnu større, da man med det nye offentlige udbud også åbner dørene for de bureauer, der ikke blev prækvalificerede i november, og for de bureauer, der slet ikke deltog i første omgang.