Oddsets nye bureau ejes af Kunde & Co

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Danske Spil valgte i sidste måned et nystartet bureau – ejerskabet viser sig dog at ligge hos en gammel kending i bureaubranchen.

Herre i en andens hus – sådan kan Black Rabbit betegnes. Bureauet kom til verden for blot to måneder siden, og det sorte kanin-kuld består af fem tidligere BBDO-folk, der har arbejdet med Oddset i en årrække. Men de ejer altså ikke selv bureauet – det gør Kunde & Co. 

Oddset fulgte – sammen med andre Danske Spil-produkter som Tips, Casino og Poker – med, da de stiftede bureauet og flyttede ind i lokaler hos Kunde & Co.

”Vi kan trække på Kunde & Co’s faciliteter og deres specialfunktioner, når det er brug for det. Dermed kan man hos Black Rabbit få den lille butik med det store bureaus funktioner,” sagde Christopher Iuul, kontaktdirektør i Black Rabbit, ved lanceringen af bureauet og samarbejdet med Danske Spil.

I den forbindelse blev Black Rabbits selvstændighed understreget: Et selvstændigt bureau med en selvstændig tankegang, arbejdsform og kultur.

Og den understregning er næppe tilfældigt formuleret, for Black Rabbit ejes altså formelt af Kunde & Co. Carsten Schiott, BBDO’s tidligere kreative direktør, forklarer om ejerforholdet:

“Vi har det som blommen i et æg: Vi har 100 pct. indflydelse og styring, men intet cvr-nummer med alt hvad dertil hører. Vi var forinden blevet tilbudt founding – endda en generøs én – så vi kunne stifte vores eget, men det passede ikke til det, vi gerne ville.”

Black Rabbit kan som nævnt trække på funktionerne hos Kunde & Co, bl.a. rentegning.

“Formelt ejes Black Rabbit af Kunde & Co, men ikke reelt. Det vigtigste for os – og grunden til, at vi er flyttet ind på Østerfælled Torv – er, at der ikke er nogen, der bestemmer over os,” siger Carsten Schiott.

Denne udmelding bekræfter Jesper Kunde:

”Black Rabbit har sin egen kerne, og har sine egne kunder – og kører sit eget løb. Fordelen for Kunde & Co – ved Black Rabbit – er, at vi får optimeret ressourcer i vores specialafdelinger, når Black Rabbit trækker på dem,” siger Jesper Kunde.

Skal I så også trække på Black Rabbit?

”Så langt har vi slet ikke tænkt. Jeg fornemmer, at Black Rabbit har rigeligt at gøre med at løse opgaver for deres egne kunder. Det er i princippet to seperate spor, der kører benhårdt  og selvstændigt – de kan principielt have konkurrerende kunder og konkurrere om de samme kunder,” siger Jesper Kunde.

Med egen kerne hører også eget regnskab, hvor indkøbet hos Kunde & Co af f.eks. Facebook-ydelser og film sker “på favorable vilkår,” som Jesper Kunde formulerer det.

Hvad med økonomien – og tilfældet af et underskud i Black Rabbit?

“Vi håber selvfølgelig ikke, at det giver underskud – og forventer det ikke,” siger Jesper Kunde.