Offentlig kampagne modtages positivt

Anja Christensen
stud.ling.merc

Det er sjældent, at offentlige kampagner modtages positivt, men den seneste Movia-kampagne får medvind på sociale medier.

Den seneste Movia-kampagne som Soundvenue Creative står bag, modtages positivt på de sociale medier. Det på trods af, at kampagner for offentlige institutioner oftest ikke får megen medvind.

Bl.a. blev DSB-kampagnen med Thomas Blachman kritiseret af Poul Mikkelsen for at mangle empati for pendlere, der til daglig skal leve med DSBs uregelmæssigheder.

Kampagnen fra Movia består af en række videoer med influencere, som bl.a. aktivist og redaktør Emma Holten, produceren Eloq, radiovært på 24syv Keith Lohse og senest med Lêlê-grundlægger Anh Lê, der i videoen som udkom forleden viser rundt på busruten 6A.

Videoerne er blevet set mellem 60.000 og 120.000 gange, samt delt og kommenteret på Soundvenue Creatives Facebook-side.

“Vi er rigtig glade for, at videoerne har skabt så meget opmærksomhed og fået så god en modtagelse.” siger Camilla Struckmann, stabschef i Movia.

Det er første gang, at Soundvenue Creative og Movia samarbejder, og hensigten med kampagnen er at vise hvordan Movias buslinjer binder byen sammen som et edderkoppespind.

”Movia vil med kampagnen bidrage til et rigt kulturliv og personliggøre Movias forskellige buslinjer,” siger Camilla Struckmann til Bureaubiz, og fortsætter:

”Vi vil gerne vise, at der eksisterer et større fællesskab i busserne og placere Movia og kollektiv transport i en kulturel kontekst. Derfor har vi brugt influencere, der formår at løfte og personliggøre den enkelte buslinje, og som med deres egne ord og oplevelser synliggør, at bussen er et attraktivt transportmiddel” siger Camilla Struckmann.

Tidligere har Emma Holten vist rundt på busruten 3A, Eloq har kørt med linje 350S, og Keith Lohse har vist rundt på busruten 1A.

Derudover inkluderer kampagnen også en ugentlig kulturguide til forskellige kulturevents rundt omkring i København, der findes på Soundvenues hjemmeside.

Lasse Kyed, der er adm. direktør i Soundvenue siger til Bureaubiz om samarbejdet:

”Vi vil gerne skabe kulturoplevelser, og samarbejdet med Movia er ekstremt spændende, fordi det jo netop faciliterer mobilitet til kulturoplevelser.”

Anders Rune Hansen, commercial partnership manager hos Soundvenue, siger også om samarbejdet:

”Samarbejdet med Movia er et vidnesbyrd på denne arbejdsmodel, hvor vi, ved at idé- og konceptudvikle sammen med kunden fra begyndelsen, har skabt en succesfuld kampagneplatform med mange facetter og elementer, som vi alle er stolte af”, fortæller han.

Kampagnen udrulles på Soundvenue Creatives hjemmeside og sociale medier, og på skærmene i mange af Movias busser i hovedstadsområdet i en nedklippet udgave.