Omstridt konservativ ex-minister bliver pr-rådgiver

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Henriette Kjær har fået job som seniorrådgiver i Ehrenberg Kommunikation, og skal styrke relationen mellem kunder og politikere.

Ehrenberg Kommunikation har ansat tidligere minister og konservativt medlem af folketinget, Henriette Kjær som seniorrådgiver. Ehrenberg er et pr-bureau med kontorer rundt om i Østersøen.

Hendes opgave bliver at øge kommunikationen mellem det politiske liv og Ehrenbergs kunder – primært inden for transport, turisme og logistik.

Magnus Ehrenberg, indehaver og adm. direktør for Ehrenberg Kommunikation, er naturligt nok glad for at få ikke bare et folketingsmedlem, men også en tidligere minister på holdet, når man gerne vil styrke samarbejdet med politikerne:

“Vi er meget glade for at kunne byde Henriette Kjær velkommen til vores team. Ehrenberg Kommunikation har i forvejen en stærk position som strategisk rådgiver for nogle af de største spillere på transport-, turisme- og logistikmarkedet i Danmark. Med Henriette Kjær understreger og udbygger vi vores position, som det direkte talerør mellem virksomheder og de politiske beslutningstagere i Danmark”.

Henriette Kjær- der også er tidligere trafikordfører – kommer til at rådgive kunder som Scandlines, Færgen, DFDS Seaways, Mols-Linien og Stena Line samt Århus Havn, Ystad Havn og Rostock Port.

Derudover har Ehrenberg også Airberlin samt turistorganisationer som VisitNordjylland, Mecklenburg-Vorpommern & Tourism Ireland på kundelisten.

Om hendes nye virke, siger hun selv i en pressemeddelelse:

“Stillingen som seniorrådgiver er en mulighed for mig til at kombinere to af de områder, jeg brænder for: politik og de rammevilkår vores virksomheder er underlagt. Efter syv år som trafikordfører i Folketinget har jeg fået et indgående kendskab til transportvirksomhedernes vilkår. De løfter en stor opgave og bidrager i høj grad til væksten i Danmark. Det vil jeg gerne være med til at synliggøre i endnu højere grad ved at få politikere og transportvirksomhederne til at indgå i en tæt dialog og styrke Public Affairs-indsatsen på dette område. Ehrenberg Kommunikation er blandt de dygtigste inden for feltet, og jeg glæder mig til at tage del i arbejdet “.

Henriette Kjær sad i folketinget fra 1994 til 2011 for Det Konservative Folkeparti og har været Social- og Ligestillingsminister og Minister for Familie- og Forbrugeranliggender.

Indtil hun trak sig fra dansk politik i september 2011 på baggrund af en sag, som endte med, at hendes mand Erik Skov Pedersen fik en dom på tre års fængsel for dokumentfalsk og bedrageri, var Henriette Kjær politisk ordfører og formand for den konservative folketingsgruppe.

Henriette Kjær og Ehrenberg