Onsdags 6: De sessions på Creativity World Forum du ikke må misse

Emil Nørlund
emil@bureaubiz.dk

I denne debuterende omgang onsdags 6, lister vi de seks sessions, du bør se til Creativity World Forum, der starter netop i dag i Aarhus. Hvis du ikke fik billet, giver vi dig plaster på såret med videoer af de seks af talerne, som vi finder mest interessante.

I dag og i morgen er Aarhus hjemsted for flere kreative tænkere på en og samme tid end nogensinde før. I mandag meldte Creativity World Forum om alt udsolgt, og nonferencen har dermed langet i omegnen af 2000 billetter over disken.

Læs mere om tankerne og setuppet bag Creativity World Forum her.

En af de ting, der har lokket folk til postnummer 8000 fra nær og fjern, er de anderkendte internationale stjerner, der kommer og taler.

Vi bringer her onsdags 6-listen, over de 6 sessions, som du bør se, hvis du lægger vejen forbi Aarhus onsdag og torsdag.

Hvis du ikke nåede at få billet, så kommer vi dog også med alternativer til, hvordan du kan få et input-fix af Creative World Forum-kaliber, selvom du ikke er i Aarhus IRL.

Onsdags 6: De vigtigste sessions på Creativity World Forum 

1. Stefan Sagmeister
Stefan Sagmeister er superstjerne i sin egen ret. Han er medejer af det kreative designbureau Sagmeister & Walsh i New York, men opererer også som filminstruktør. Senest har han instrueret The Happy Film, der handler om, hvordan man bliver lykkelig. Sagmeister er en mand med mange idéer og takes på, hvordan man bedst lever livet – og til Creativity World Forum skal han b.la. fortælle om forbindelsen mellem glæde, skønhed og design.

Et interessant projekt som Stefan Sagmeister løbende har gang i (og som han netop er returneret fra) er The 7 year sabbatical, som er et koncept, hvor han hver syvende år hiver 12 måneder ud af sin ellers travle arbejdskalender for at lave andre ting – og ingenting.

Hør ham fortælle om konceptet her:

Bureaubiz bringer interview med Stefan Sagmeister i næste uge.

2. Lucy McRae
Lucy McRae er oprindeligt uddannet balletdanser og indretningsdesigner, men hun har gennem tiden bevæget sig ind i en helt anden verden, hvor kroppen dog stadig er i fokus. Udover at være sci-fi artist, film instrukør og TED Fellow så er Lucy McRae ‘body architect’.

Af den vej har hun arbejdet med mange helt nye teknologier og været med til at drive product innovation, b.la. som leder af Phillip Electronics – Future Research Lab. Lucy er en af dem i verden der har mest erfaring med stretchable electronics og har om nogen begreb om, hvordan nye teknologier vil påvirke, den måde vi lever på.

Se Lucy McRae fortæller om, hvordan kan transformere kroppen her:

3. Snask
Under parolen ’make enemies and gain fans’ går det svenske bureau Snask på scenen på Creativity World Forum. Snask, der har til huse i Stockholm, er en vaskeægte bureau-bastard. Udover at være et grafisk bureau fungerer Snask nemlig også som både et band, et forlag, et bryggeri og cykel-designere på en og samme tid. Uanset hvad Snask begiver sig ud i, så tager bureauet udgangspunkt i mennesker verden tager – og det har bragt dem succés i over 10 år på det svenske bureaumarked.

Hvis du går glip af Snask til Creativity World Forum, så kan du se en anden af deres alternative scene-præsentationer her:

I næste uge bringer Bureaubiz et interview med Snask.

4. Vivienne Ming
“20 år fra nu er kreative og forskere de eneste mennesker vi har brug for”. Ordene er Dr. Vivienne Mings. Ming er en teoretisk neuro-forsker, teknolog og iværksætter – der er udpeget til ‘one of 10 Women to Watch in Tech af Inc. Magazine’. Hun er medstifter og managing partner af Socos, som er et cutting-edge EdTech company, der bruger cognitive modeling til at undersøge hvordan uddannelse påvirker udfaldet af folks liv. Dr. Mings filosofi handler om at maksimere menneskers potentiale ved hjælp at undervisning, arbejde, diversitet, AI og kybernetik (teori om reguleringsmekanismer i dyr, mennesker og maskiner, red.).

Se Vivienne Ming tale om at maksimere menneskers potentiale her:

5. Tom Kelley
Tom Kelley er forfatter til bogen Creative ConfidenceThe Art of Innovation and The Ten Faces of Innovation. Derudover er Kelley partner i det semi-legendariske innovations-bureau Ideo (der opfandt den første mus til Mac) og anses som en af verdens førende talere inden for innovation og kreativt potentiale i virksomheder. Tom Kelley har igennem 20 år vækstet Ideo fra 15 til over 600 medarbejdere og vil b.la. fortælle om, hvordan man kan bruge storytelling til at indfri det kreative potentiale hos både ledere og i organisationer.

Se Tom Kelley fortælle om design-thinking i denne fine video præsenteret af High Resolution:

6. Steve Vranakis
Googles Creative Labs creative director, Steve Vranakis, kommer til Creativity World Forum, for at afsløre, hvordan han kanaliserer kreativitet til at blive brugt til gode gerninger. Vranakis mener, at kreativitet har potentialet til at løse nogle af verdens største udfordringer – og han vil hjælpe folk – uanset baggrund – til at få idéer, der potentielt kan forandre verdenen til det bedre. Steve Vranakis bliver desuden ganske snart den nye præsident for verdens top-3 største kreative awards show –  D&AD.

Se Steve Vranakis på scenen her i The Lost Lectures: