Operate får ny CEO

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Et af Danmarks største kommunikationsbureauer får ny topchef. De to grundlæggere træder et skridt tilbage.

Operate, der blev stiftet i 2002, var fra 2015 og frem Danmarks største PR-bureau målt på bruttoavance. Indtil sidste år, hvor bureauet blev overhalet af Rud Pedersen. 

Nu får Operate en ny topchef. Det bliver Anders Dybdal, der har været rådgiver i Operate i godt 10 år, de seneste 5 år som direktør med ansvar for rådgivning og kundeudvikling.

De to grundlæggere, John Pedersen og Per Rystrøm træder dermed et skridt tilbage. John Pedersen har været adm. direktør i en lang årrække, og er nu en del af bestyrelsen, mens Per Rystrøm har fungeret som adm.dir. det seneste år, og fortsætter som direktør.

Det er ikke nogen overraskelse for medarbejderne, der har kendt til skiftet i et års tid, fortæller Anders Dybdal.

“Det fik de at vide sidste år, hvor direktionen gik fra seks til fire og vi valgte at satse endnu mere på adfærd og agenda setting. Vi er aktuelt midt i en strategiproces, og ambitionen er at blive større og sætte et større aftryk, selvom det pga. coronakrisen bliver en mere langsigtet strategi end først antaget,” siger Anders Dybdal.

Han fortsætter:

“Operate er i mine øjne Danmarks dygtigste bureau til at sætte dagsordener og ændre adfærd. Vi skal hele tiden blive dygtigere, men vi skal først og fremmest blive bedre til at overbevise kunderne om, at adfærdsmetoder og kommunikation er en stor del af løsningen på deres udfordringer.”

Anders Dybdal tiltræder som ny CEO den 1. juli og vil bruge efteråret på at lægge en forretningsstrategi for 2021-2023 sammen med den nye ledelse bestående af Per Rystrøm, Torben Clausen og Karen Lorenzen.

Anders Dybdal stopper i øvrigt som bestyrelsesformand for tænketanken Cevea, som han var med til at stifte. Her overtages hans rolle af Jan Villadsen, der er gruppeformand for Transportgruppen i 3F og af en nyoprettet rolle som næstformand i skikkelse af Christina Krzyrosiak Hansen, der er borgmester for Socialdemokratiet i Holbæk.