Opsang til topchefer: I trykker for ofte på snooze-knappen

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Super-iværksætter gav de danske topledere på VL-døgnet tørt på: I halvsover og risikerer for lidt.

Super-iværksætteren Tommy Ahlers gav topcheferne ved VL-døgnet en opsang og sagde, at der er alt for få topchefer, der tør satse og at de i stedet for hele tiden trykker på ’snooze-knappen’.

Tommy Ahlers, der selv har solgt teknologiselskabet Zyb for over 200 mio. kr. og nu er involveret i et nyt  start-up projekt, nemlig Podio, og desuden er medinvestor i Click-a-Taxi, mener, at der er noget helt galt i den danske virksomhedskultur.

Fra talerstolen på VL-døgnet gav han ifølge Jyllands-Posten følgende opsang til de danske topchefer:

”I trykker på snooze-knappen ude i de store firmaer. Alt for mange gange. ’Har vi virkelig brug for den fabrik dèr?’ Og så videre. Men ved I hvad? Snooze-knappen er den største trussel mod jeres egne økonomier. Ikke højrisikolån og alt det andet. Stop med at trykke snooze. Vågn op”.

Til at illustrere sin pointe, havde Tommy Ahlers to boldbat med på scenen. Et tykt, kort, fladt bat og et rundt, langt, slankt bat.

”Hvis I vil nå hele vejen, er I nødt til at risikere big time. Brug det runde bat. Kun med dét kan I slå bolden ordentlig opad banen, over hækken, ind til naboen og vinde”.

Ifølge super-iværksætteren handler det ikke om at være modig, men om at være sulten nok til at tage en risiko:

”Drop nu snakken om mod. Det handler om sult. Og hvad kan bedre beskrive, hvad jeg mener, end Nikes egen swoosh? Just do it! Hold op med at sidde og analysere og lave store planer. We just did it” (Jyllands-Posten Erhverv&Økonomi, p. 11).