Orbit Red-redskab hjælper global produktsatsning

Emil Nørlund
emil@bureaubiz.dk

Bureauet bruger ’budskabsmodellering’ til global lancering af produktserien Dynaudio Music, der skal øge Dynaudio-brandets appel blandt en bredere og større målgruppe. Bliv klogere på tilgangen, der ifølge Orbit Red, øger kampagners effektivitet.

Danske Dynaudio har i mange år været ukendt land for folk, der ikke er audiofile super-entusiaster. Men igennem de seneste år har firmaet arbejdet på at gøre deres produkter mere tilgængelige og attraktive for et større publikum af almindelige musikforbrugere. Det har i år afstedkommet den globale lancering af produktserien Dynaudio Music.

For at bryde stærkere igennem på det globale trådløse-marked, hvor der er stor konkurrence, allierede Dynaudio sig tidligt i udviklingsprocessen bag den nye produktserie med Orbit Red (tidl. The Orbit Agency, red).

Orbit Red har gennem en årrække udviklet et strategisk værktøj, de kalder budskabsmodellering. Budskabsmodellering er et redskab, der tager udgangspunkt i forbruger-respons.

Thomas Thorstholm, der CEO og partner i Orbit Red, fortæller om bureauets patenterede ’budskabsmodellering’-koncept:

”Vi bruger budskabsmodellering til at identificere hvilke af de potentielle budskaber et brand eller et produkt, kan gå i markedet med, der vil skabe den største respons. Ofte kender man generelle behov, indsigter i målgruppens præferencer og adfærd, eller har forskellige studier der fortæller om deres engagement i kategorien. Og derudover kender som regel sig eget produkts egenskaber, fordele og features. Men problemet er, at man ikke ved, hvilke af elementerne der er mest motiverende for flest forbrugere.”

Han fortsætter:

”Vores metode bevirker, at alle kritiske beslutninger er baseret på forbrugerrespons-data. Det hjælper til at træffe beslutninger om kommunikation, inden de store dele af budgettet er committet. De potentielle fordele er derfor endnu større, når man får viden, inden produktet er udviklet færdig. Her får man mulighed for at optimere og fokusere helheden fremfor blot på kommunikationen.”


En af de indsigter som Orbitred fandt i deres undersøgelse af Dynaudio Music’s mulige målgruppe var, at det mest interessante produktet kunne tilbyde dem, var automatisk lydoptimering. 

Forbruger som medudvikler
Tidligt i processen bag dem nye Dynaudio produktserie til almindelige musikforbrugere, valgte Orbit Red og Dynaudio altså at inkludere forbrugeren i processen omkring skabelsen af selve Dynadio højtaler-produktet.

Med udgangspunkt i deres ’budskabmodellerings’-model iværksatte Orbit Red en undersøgelse af 6.000 musikforbrugeres behov på tværs af en række identificerede kernemarkeder.

Creative Director hos Orbit Red, Simon Wooller, forklarer om budskabsmodellering i forhold til produktkampagner:

”Ethvert produkt eller service har en sammensætning af egenskaber, fordele eller features, der tiltrækker en given forbruger. Vores tilgang gør det muligt at identificere og forstærke det, der sikrer den højeste tiltrækningskraft hos den størst mulige målgruppe.”

Han uddyber:

”Normalt har du en masse produkt specifikationer, som du sælger dit produkt til forbrugeren på. Men i dette tilfælde har vi brugt forbrugeren, til at finde ud af hvilke specifikationer, som produktet skulle have. Så sagt på helt almineligt dansk, så har vi brugt budskabsmodellering til at målrette konceptet på de elementer af produktet, som gav den største tiltrækningskraft.”

Tilvalg og fravalg
I Dynaudio Music-serien har produkterne features, som på papiret lyder ret højteknologiske f.eks. “Room Adapt”, “Noise Adapt” og “Intelligent Music System”. Disse ord dækker over en ny produktoplevelse, som bunder i budskabsmodelleringen.

Men hvilke features har Orbit Reds analyse vist dem, at forbrugerne efterspørger?

Simon Wooller fortæller:

”I kategorien bliver teknologien ofte brugt til at skabe muligheder for at brugeren selv kan indstille, optimere og arbejde med produkter. En af de mange interessante findings i Dynaudio Music var, at det mest interessante, vi kan tilbyde er, at optimere lyden automatisk – altså en convenience faktor.”

Han fortsætter:

Når man ved hvad kunderne reelt efterspørger, og man kan skabe et produkt derefter, og efterfølgende kan man  kommunikere det ud på den mest passende måde, så går man i markedet med rank ryg.”

 

Plejer er død
På kundesiden, fortæller Mads Aagaard, som er Marketing Director i Dynaudio Group, at arbejdet med budskabsmodellering, har sat et markant aftryk på processen:

”Der er ingen tvivl om, at dette er det mest spændende projekt, som alle involverede i udviklingen og lanceringen af Dynaudio Music har været med til. Det er ikke hverdagskost at arbejde med et projekt, der ikke bare giver mulighed for – men faktisk kræver, at man udfordrer al vanetækning, og det vi plejer at gøre – på én gang.” siger Mads Aagaard og fortsætter:

”Måden vi har grebet opgaven an på betyder, at vi på alle niveauer er endt med at træffe beslutninger, vi aldrig ville have gjort tidligere. Når man har mange tusinde forbrugere ombord i vores proces og mange scenarier, der er data validerede, så er det nemmere at tage markante valg og fravalg. Også selvom de på overfladen, kan se ud til at kræve store mængder af mod.”

Dynadio-kampagnen, der skal promovere de nye Dynaudio Music-produkter vil blive foldet ud på tværs af medier, sociale medier samt via events i løbet af november og december i både UK, Frankrig, Tyskland og Skandinavien.