Overraskende bundskraber blandt banker

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Måske ikke så overraskende roder Danske Bank i bunden, men det gør Nordea også. Men den egentlige bundskraber er en tredje bank.

Jyske Bank er den bank, der har fået flest tilfredse erhvervs- og privatkunder siden sidste år. Men den bank, der har flest tilfredse kunder, er Handelsbanken.

Det viser den seneste EPSI-undersøgelse, der måler bankkunders tilfredshed.

Banken med de mest utilfredse erhvervskunder er Nykredit, der naturligvis ikke er tilfreds med placeringen:

”Det er vi brandærgerlige over. Vi har en helt anden målsætning om at have de mest tilfredse kunder. Derfor tager vi signalet meget seriøst og vil nu undersøge, hvad vi kan gøre bedre”, siger direktør i Nykredit, Henrik Rasmussen, til Jyllands-Posten.

Også Danske Bank ligger dårligt til i undersøgelsen – nok næppe overraskende med den lange, mavesugende rutsjetur, banken har foretaget i imagemålinger. Den aktuelle undersøgelse viser, at det ikke kun er privatkunderne, men også erhvervskunderne, der er utilfredse med banken. Otte procent er Danske Banks erhvervskundetilfredshed faldet, ifølge undersøgelsen.

Også Nordea får flere utilfredse kunder – men det er især på privatkundefronten (Jyllands-Posten Erhverv&Økonomi, p. forside-6-7).