Partners revitaliserer Familie-Journalen

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Efter en omfattende produktudvikling er det blevet tid til en strategisk indsats omkring brandet – med respekt for de endegyldige værdier.

Man behøver ikke diskutere, om det bliver hvid jul i Familie-Journalens univers. Selvfølgelig sner det i julen.

I det hele taget er det som en svunden tid. Der er romantik og picnic-idyl med velopdragne børn i Familie-Journalens nye reklameunivers, der er udviklet af Wibroe, Duckert & Partners og lanceret hen over sommerferien (se filmen her).

Men hov stop! Er der ikke tale om en revitalisering og lyder det ikke mere som noget meget traditionelt?

Jo, men Familie-Journalen er heller ikke et hipt og moderne blad. Det er et 135 år gammelt brand, og forlagsdirektør Per Ingdal omtaler kampagnen som et frirum i en turbulent og omskiftelig verden – et frirum, der byder på positive oplevelser.

“Der er nogen endegyldige værdier knyttet til Familie-Journalen, der handler om nærhed, glæde ved traditioner, familien og omsorg for hinanden. Når man læser Familie-Journalen, går man ind i en positiv verden, hvor man gerne vil være,” siger Per Ingdal.

Hvis du synes, det lyder som et brand, der har fremtiden bag sig, så skal du muligvis revitalisere holdningen. Familie-Journalen har mange unge læsere, fortæller Per Ingdal.

“Vores segmentering handler ikke så meget om alder – mere om livsstil. Du finder nok ikke flertallet af Familie-Journalens læsere blandt singleorienterede storby-mennesker. Men bevæger du dig væk fra de store byer, så finder du bladet bredt i familier,” siger Per Ingdal og tilføjer:

“Familie-Journalen er et af landets to største ugeblade, og et af landets stærkeste ugeblads-brands. Men for ethvert stort brand gælder, at man til stadighed skal udvikle og forny sig.”

Den aktuelle kampagne er et resultat af, at Annette Kokholm for halvandet år siden overtog posten som chefredaktør, da den hidtidige gik på pension. Hun brugte det næste år på at forny indholdet på alle områder med henblik på, at gøre det lidt bredere i forhold til alle medlemmer i familierne.

Resultatet af den indsats blev lanceret i begyndelsen af 2010, men da der i den periode var mange taktiske aktiviteter i gang, besluttede man at vente lidt med den strategiske indsats.

Den er så gået i gang hen over sommerferien, og det er hensigten, at det skal være et univers, der kan folde sig ud hen over tid.

“Men det forudsætter selvfølgelig, at det virker som ønsket. Foreløbig har feed-backen dog været positiv,” siger Per Ingdal.

Familie-Journalen havde i 2. halvår 2009 et oplag på 181.901 mod 185.052 i 1. halvår.