People Group forlag havde fantastisk år

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Jægerbogen gik forrygende, men i det hele taget flaskede alt sig for ArtPeople, som således præsterede det stærkeste resultat i People Group.

Jægerbogen blev ikke bar en af de mest omtalte historier i 2009 – den blev også en kommerciel succes for forlaget bag.

Men der var meget andet der gik godt, og derfor kom ArtPeople ud med et meget flot resultat for året.

“Jægerbogen solgte 65.000 eksemplarer, og vi havde budgetteret med 5000. Men det er ikke Jægerbogen, der gør forskellen. Vi har haft gode bøger, gode DVD’er og gode CD-udgivelser – som f.eks. Rasmus Seebach,” siger adm. dir. Jan Degner.

Han kan således konstatere, at Politikens uautoriserede trykning af hele bogen ikke har ødelagt den kommercielle succes.

“Det er rigtigt – men det kunne vi jo ikke vide på forhånd. Desuden ved vi jo ikke, om vi havde solgt endnu flere, hvis ikke de havde gjort det,” siger Jan Degner.

Der var tale om et klart brud på ophavsretten, og Politiken har efterfølgende måttet betale erstatning.

Selvom People Group kom fornuftigt gennem 2009, så skiller ArtPeople sig dog markant ud som den klart mest succesrige del af gruppen.

Forlaget er dog en lidt anden type forretning end bureauerne i People Group, og synergierne er begrænsede.

“Vi er glade for fællesskabet. Det er et herligt sted at være rent praktisk og logistisk, og vi kan da også bruge hinanden til noget ind imellem. Men nej – der er ikke de store synergier mellem os og bureauerne,” siger Jan Degner.

ArtPeople er stiftet ud fra en ide om at samle en række forskellige produkter i et fællesskab som hos andre er placeret i selvstændige selskaber eller afdelinger – hvis man overhovedet rummer både CD-, DVD- og bogudgivelser.

Jan Degner kendte Jan Duckert, og derfor gik de sammen om at stifte selskabet.

Jan Degner fortæller at 2010 også ser fornuftig ud.

“Vi lider ikke under shareholder value, og skal derfor ikke hele tiden levere vækst. Vi kigger på vores udgivelser og vurderer, hvad vi tror, de kan give. På det grundlag lægger vi vores budgetter, og det kan gå op og ned,” siger Jan Degner og tilføjer, at budgettet for 2010 er på niveau med 2009.

Nøgletal for ArtPeople

  • Omsætning 115,532 mio. kr. +38,7 pct.
  • Bruttoavance 32,599 mio. kr. +57,3 pct.
  • Resultat af primær drift 9,802 mio. kr. +447,5 pct.