Boye & Spellerberg er kun lige blevet 14 dage – et ungt bureau, der i øvrigt arbejder på at flytte hjemmefra. Bureauet arbejder hos kunder, med TDC som mildest talt fremtrædende eksempel, og derhjemme. Men der kigges på et kontor i København.
I mellemtiden forklarer Peter Boye, hvad bureauet er for en størrelse:
”Vi har – sagt med et glimt i øjet – fundet en niche: Et reklamebureau. Det er efterhånden en sjældenhed, at nye bureauer kalder sig reklamebureauer, men det er vi – vel at mærke 2014-definitionen på et reklamebureau, for vi er lige så nysgerrige som alle andre,” siger Peter Boye.
Den top-kreative fra Wibroe, Duckert & Partners har – som omtalt tidligere – sammen med Parterns tidl. adm. direktør, Bjarne Spellerberg, stiftet Boye & Spellerberg.
Tilgangen til reklamebureauet er 2014-agtig, men baggrunden for at stifte noget i fællesskab er klassisk:
”To fagfolk har via 10 gode år sammen opbygget en fin forbindelse, en faglig relation … og er blevet venner. Intet odiøst i, at det kan blive til virksomhed,” siger Peter Boye.
Han tilføjer:
”Når vi ikke er bange for at kalde os et reklamebureau, så skyldes det også håbet om, at der knytter sig noget faglig goodwill til os som personer – en forventning om, at vi kan levere. Og det er den klassiske ydelse: At kunne gøre kundens medietilstedeværelse mere markant end dens konkurrenter.”
I kommer fra et etableret, profileret bureau – og vil levere klassisk. Hvori består det største spring for jer?
”Størrelsen. Vi har intet mål om vækst, og hvis vi skulle blive store, vil vi også være små. Bureaubranchen herhjemme er ikke stor, så der er en grænse for, hvor stort et dygtigt bureau kan være. Det er også mentalt – vi er glade for følelsen af at være mindre og tæt enhed,” siger Peter Boye.
Han understreger, at opgaven er den samme – uanset størrelsen på bureauet:
”Det er altid et spørgsmål om gejst og arbejdsglæde. Hvis du skal skabe positive relationer mellem mennesker og brands, så skal du ikke sætte en sur skid til jobbet. Det skal udføres med overskud, og vores fag er – som mange andre fag – lystbetonet.”
Gi’r det mere lyst at være lille?
”Det er i al fald svært på et stort sted, at man samtidig har ansvar for en række andre mennesker. Vi forsøger at organisere os til arbejdsglæde. Og vi insisterer på at levere en vare af en vis kvalitet,” siger Peter Boye.