Peytz & Co har rundet 100 medarbejdere

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Bureauet vokser – bl.a. baseret på et fokus på open source. Men bureauet skal også blive bedre til at tjene penge.

Peytz & Co har haft rimeligt meget fart på i de seneste par år – og også i 2014 samt i ind i 2015. Så meget fart, at bureauet nu rummer 100 medarbejdere.

En af årsagerne er, at bureauet har truffet et strategisk valg om at satse på open source løsninger.

“Det indebærer f.eks. at arbejde i Drupal og Word Press – sidstnævnte er vi et af de eneste danske bureauer, der har satset 100 pct. på, hvilket undrer mig, for det er verdens mest udbredte CMS-system, og jeg tror, vi kommer til at se mange flere løsninger inden for Word Press,” siger adm. dir. Christian Peytz og fortsætter:

“Men helt grundlæggende er det vores fokus på open source i almindelighed, der fungerer for os, og som er med til, at vi vokser. Samtidig har vi nogle forskellige hosting- og e-mail forretninger, som giver os en meget bred kundebase. Vi har i dag omkring 170 kunder.”

Mens Christian Peytz er tilfreds med toplinje væksten, så konstaterer han samtidig, at bundlinjen ikke har fulgt med i samme tempo, og en af bureauets opgaver er at vise, at man også kan tjene penge på væksten.

“En af forklaringerne på den faldende bundlinje er, at vi har investeret i at åbne i Norge. Vi har også åbnet i Jylland, men det er først og fremmest Norge, der har kostet,” siger Christian Peytz og fortsætter:

“Vi havde et godt 1. halvår, men dummede os på nogle kundeprojekter i 2. halvår, så forklaringerne på bundlinjen er der. Desuden kører vi en konservativ praksis, hvor vi ikke aktiverer udviklings-projekter. Men det ændrer ikke på, at jeg gerne havde set en bedre bundlinje, og her skal vi løfte os.”

Nøgletal for Peytz & Co

  • Bruttoavance 47,7 mio. kr. +18,7 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 733.846 kr. -5,1 pct.
  • Lønandel 74,6 (70,2)
  • Resultat af primær drift +2,55 mio. kr. -29,8 pct.

    Bruttoavancen er estimeret af Bureaubiz