P&G-chef: PR får førerrollen i fremtidens markedsføring

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Men PR-branchen skal evne at gribe mulighederne, hvis den vil placere sig i en ledende rolle.

Cannes festivalen havde for første gang i sommer PR som en af konkurrencerne, og betydningen af relationer og interaktion i den digitale verden blev fremhævet i en række tilfælde.

Så på den måde gav festivalen en antydning af, at PRs betydning i marketingmikset er tiltagende.

Nu har den øverste marketingansvarlige for en af verdens største og mest betydningsfulde annoncører, Procter & Gamble, så sat yderligere ord på udviklingen.

På et møde i Council of Public Relations Firms Critical Issues Forum fortalte Marc Pritchard, at “PR er nøglen for alle markedsførere i forhold til at bygge meningsfulde relationer med forbrugerne.”

“Når den integreres effektivt, så gør den forbrugere til kunder og kunder til brand ambassadører,” sagde Marc Pritchard.

Han konstaterede, at PR-branchen lige nu har en gylden chance for at sætte sig i førerrollen – men det forudsætter, at branchen evner at gribe mulighederne. Og det er ikke små krav, der stilles.

De handler om at manifestere kompetencer i den digitale verden, know how i brand-bygning og evnen til at udvikle og drive store ideer.

Marc Pritchard fortalte endvidere, at PR havde spillet en essentiel rolle i fire af koncernens største kampagner i år: Old Spice, Vinterolympiaden, Head & Shoulders samt partnerskabet mellem Cover Girl og Ellen DeGeneres.

Endelig fortalte han også, at P&G havde lært noget om forskellen på at lytte og høre i forbindelse med en krise for Pampers Dry Max.

“Vores første reaktion var standard-præget. Det hjalp, da vi anlagde en mere empatisk stil. Vi begyndte at lytte og give mødre respons. Vi gik fra at lytte til at høre, og når du bruger det, du hører, internt, bygger du empati. Vores brand bliver stærkere af den proces, vi gik igennem,” sagde Marc Pritchard.

Kilde: AdAge