Politianmelder CEO for grise-kampagne

Peter Engholm
25@mail.dk

Greenpeace er gået til politiet med en anmeldelse af kampagnen ”Klimakontrolleret gris”. Organisationen frygter forældelse af sagen.

I august 2020 lancerede Danish Crown kampagnen med bl.a. klistermærket ”Klimakontrolleret gris”. Efter en angiveligt længere dialog mellem Danish Crown og Greenpeace klagede miljøorganisationen i juni 2021 til Forbrugerombudsmanden – og anklagede slagteriet for greenwashing. 

Det er der ikke sket det store ved – eller jo, Forbrugerombudsmanden sendte straks klagen videre til Fødevarestyrelsen, men her har den ligget lige siden. Og i oktober 2021 lagde Danish Crown kampagnen ned. 

Af frygt for at sagen forældes, går Greenpeace nu direkte efter slagterikoncernens ledelse, bl.a. CEO Jais Valeur, i form af en politianmeldelse. 

Kristine Clement, kampagneleder for landbrug, skov og natur i Greenpeace, skriver: 

”Vi har mistet al tillid til Fødevarestyrelsen. Og vi har valgt at tage sagen i egne hænder og politianmelde Danish Crown, inden sagen bliver forældet, og muligheden forsvinder helt. Og Fødevarestyrelsen. Ja, dem har vi nu klaget over til Folketingets Ombudsmand for at handle i strid med god forvaltningsskik og for at svigte deres pligt til at sætte ind over for greenwashing.”

Til Børsen Bæredygtig skriver Jens Hansen, pressechef i Danish Crown, at politianmeldelsen kommer bag på dem – fordi sagen allerede behandles af myndighederne.

Sideløbende har Dansk Vegetarisk Forening og Klimabevægelsen sagsøgt Danish Crown. Den sag skal ifølge Børsen Bæredygtig føres i landsretten.