PR-direktør bliver design-direktør

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Danish Design Association (DDA) henter sin kommende direktør på et bureau – en ”stærk kommunikationsprofil”, som også har erfaring med at stå i spidsen for en brancheforening.

Danske designvirksomheders brancheforening, Danish Design Association, har fået en ny leder i Morten Grøn, som skal samle og videreudvikle netværk og forretning for flere end 100 medlemsvirksomheder.

Morten Grøn kommer fra en stilling som direktør og partner i den internationale kommunikations- og lobbyvirksomhed Kreab Gavin Anderson.

Hans erfaring omfatter ikke kun strategi- , kommunikation- og forretningsudvikling, men også dét at lede en brancheorganisation, idet han siden 2010 også har været formand for Public Relations Branchen i Danmark.

”Opgaven er at videreudvikle de mange faglige netværk, der er DDA’s varemærke, og bidrage til professionaliseringen af de danske designvirksomheder. Og så bliver det en kerneopgave at skabe de bedste rammevilkår for branchen og promovere dansk design i Danmark og internationalt. Det er en både kreativ, forretningsstrategisk og samfundsmæssig højrelevant branche. Danmark er verdenskendt for vores designarv,” siger Morten Grøn.

Designarv er imidlertid ikke en dækstol, man kan slikke sol på, men en forpligtelse:

”Vi skal stærkere ud med fortællingen om, at den danske designbranche spiller en nøglerolle i at finde løsninger på det moderne samfunds udfordringer med f.eks. at effektivisere, digitalisere og sikre bæredygtighed,” soger Morten Grøn.

Om valget af en ”stærk kommunikationsprofil” siger Martin Delfer, partner i Designit og  formand for Danish Design Association, i en pressemeddelelse:

”Mortens store erfaring med strategisk kommunikation, politik og foreningsarbejde bliver et løft til DDA’s kommunikation på flere fronter: kommunikationen med medlemmerne, med politikerne og med pressen. Med Morten har vi fået en udfarende kraft, der kan varetage både større og mindre designvirksomheders interesser og sørge for, at designbranchen får endnu mere politisk bevågenhed.”