Rambuk-vinder får ny marketingdirektør

Peter Engholm
25@mail.dk

VVS-grossisten Brdr. Dahl, nylig vinder af Indsigtsprisen ved Årets Rambuk, og byggekæden Optimera får ny marketingdirektør, som indtræder i ledelsen af Saint-Gobain Distribution Denmark.

Tidligere på måneden kunne Bureaubiz berette om en afgang på posten som marketingdirektør hos Saint-Gobain Distribution Denmark, der bl.a. ejer Brdr. Dahl og Optimera – en afgang, der var positivt betinget, idet Anita Eckardt, der hidtil har bestredet posten, har fået et internationalt topjob i koncernen.

Nu er hendes afløser så fundet: Den 1. november overtager Christian Agger således roret og bliver e-handels- og marketingdirektør i Saint-Gobain Distribution Denmark.

Den 37-årige Christian Agger startede som e-handelschef i selskabet for under to år siden, og står bl.a. bag Brødrene Dahls arbejde med big data – et projekt, hvor man har samarbejdet med Magnetix og som Rambuk-juryen i sidste måned belønnede med Indsigtsprisen.

I foråret var Christian Agger på scenen og modtog E-handelsprisen for Brødrene Dahls e-shop, hvor VVS-installatørerne kan vælge mellem flere end 100.000 varenumre. Han står også bag optimera.dk – en byggecentershop, der ikke kun henvender sig til private, men også har et online kompetencecenter, hvor professionelle håndværkere kan handle på de samme vilkår, som når de køber deres varer gennem et byggecenter eller en sælger.

Som e-handels- og marketingdirektør i Saint-Gobain Distribution Denmark får Christian Agger ansvar for hele markedsføringen af Brødrene Dahl og Optimera samt fortsat for den samlede e-handel. Han indtræder samtidig i selskabets ledelse og får reference til adm. direktør Lars Fournais.

Frem til 2004 var Christian Agger marketing manager i Microsoft. Herefter kom han til Coca-Cola Nordic Service og senere til lederstillinger i TDC og YouSee – med brug af kundedata og kundeværdi i fokus. Fra 2008 til 2012 var Christian Agger senior konsulent i konsulentvirksomheden eCapacity, hvor han havde ansvar for e-commerce og onlinestrategier for store virksomheder som SAS, Magasin, Danske Bank, Top-Toy og Carlsberg.

”Både Brødrene Dahl og Optimera er lokale virksomheder med forretninger over hele landet. Vi gør os særligt umage for at give den bedste service til alle vores kunder – uanset om man som kunde er stor eller lille, køber en vandhane, en lægte, eller materialer til et stort byggeprojekt. Jo bedre vi forstår vores kunder og deres behov, des bedre service kan vi give dem. Derfor spiller den kundeindsigt, marketing kan bidrage med – ikke kun i markedsføringen, men også til salgsleddet – en mere og mere central rolle,” siger Christian Agger.