Red Bull i nyt frit fald

Peter Engholm
25@mail.dk

Når man først én gang har hoppet fra kanten af rummet, er det svært at nå … nye højder. Red Bull napper et nyt stunt – og en ny verdensrekord.

Red Bull er i bund og grund en energidrik, ikke en eventmager, hvis nogen skulle have glemt det – for den største opmærksomhed får den østrigske koncern fra sine vovemods-forestillinger.

Felix Baumgartners hop fra stratossfæren sidste år er blevet vist 194 mio. gange, og når man hopper fra godt 39 kms højde, så er den bogstaveligt talt svær at toppe.

Men mindre kan da også gøre det: BASE-jumperen Valery Rozov – der i lighed med Felix Baumgartner for længst har rundet de 40, i sig selv en bedrift i dén branche – kastede sig ud fra nordsiden af Mount Everest i 7.220 meters højde, og satte verdensrekord for højeste BASE-jump nogensinde.

Forberedelserne tog mere end to år – herunder næsten tre uger med hele holdet i Himalaya-bjergene før springet – i 18 graders kulde – den 5. maj.

Videoen blev lagt på YouTube i tirsdags, og nåede 80.000 visninger de første tre dage. Nu har den – i lighed med Rozov selv på vej ned – taget mere fart: Små 600.000 visninger – samt godt 200.000 visninger af den længere version af filmen.

Der er langt op til Stratos-casen – men den er som nævnt også svær at toppe.