Reklameafgiften udløser stævning nr. 2 mod EU-kommissionen

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Samtidig taler et socialdemokratisk folketingsmedlem nu for at droppe afgiften, der er sat til at indbringe 200 mio. kr.

I oktober i år meldte FK Distribution ud, at de ville stævne EU-Kommissionen fordi den har godkendt, at den danske regering kan pålægge skat på husstandsomdelte reklameaviser.

Nu kommer stævning nr. 2.

Det er fra søsterselskabet Søndagsavisen, der stævner EU-Kommissionen, fordi man mener, at reklameafgiften er konkurrenceforvridende. Det skriver Børsen.

Ugeaviserne kan kun få mediestøtte, hvis deres redaktionelle indhold overstiger 50 procent. Og hvis de får mediestøtte, kan de ikke samtidig undgå reklameafgiften.

Det problem har dagblade ikke og det mener Søndagsavisen er urimeligt.

”Vi stævner EU-Kommissionen for at godkende en konkurrenceforvridende afgift. Hvis vi lader reklameafgiften gå igennem, er vi for tid og evighed afskåret fra at modtage mediestøtte, uanset hvordan verden udvikler sig. Og vi er ved at nærme os et punkt, hvor det kan være relevant at ændre på andelen af redaktionelt stof,” siger Arne Ullum, Søndagsavisens mediadirektør til Børsen.

Han tilføjer samtidig, at han håber, at politikerne har lært noget af sagen om statsstøtte til TV2, der blev erklæret ulovlig efter, at TV3 havde klaget.

”Hvis politikerne bare tonser frem, så vil jeg da – når jeg har vundet om måske to år – kræve erstatning. Det er klart. For så har jeg været udsat for en grov diskrimination. Men det er selvfølgelig op til politikerne, om de tør løbe den risiko,” siger Arne Ullum til avisen.

Børsen kan samtidig fortælle, at det socialdemokratiske folketingsmedlem, Bjarne Laustsen nu opfordrer til at droppe reklameafgiften, som han mener, tiden er løbet fra. Han er valgt i Nordjylland og frygter tab af arbejdspladser.

Afgiften skulle oprindeligt indbring over 400 mio. kr., men skønnes nu at være nede på 200 mio. kr. Den bygger på et forlig med Enhedslisten.

Børsen, p. 12-13