Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

Tidligere Leo Burnett og JWT direktør har problemer med sin singaporeanske kones opholdstilladelse.

Debatten om regeringens nye pointsystem for familiesammenføringer har raset i et stykke tid, og nu dukker der så eksempler på konsekvenser af systemet op i medierne.

I dag træder en person velkendt i reklamebranchen frem i Berlingske Tidende og fortæller om sine genvordigheder.

Det drejer sig om Asger Daugbjerg, der tilbage i 2003 var adm. dir. for JWT. Da bureauet blev overtaget af Halbye Kaag, flyttede han videre til et JWT-job i Singapore og her mødte han ejendomsmægleren Doris, som han giftede sig med.

I 2005 vendte han tilbage til et job som adm. dir. for Leo Burnett, for så i 2007 at vende tilbage til Asien til et job i Red Spider.

I 2008 gik turen dog igen til Danmark, hvor han blev erhvervsdirektør hos Mandag Morgen, mens hans virke nu foregår i konsulentfirmaet, Brainstorm Roommates.

Spørgsmålet er dog, om han bliver i Danmark, for som han siger til Berlingske Tidende:

“Jeg vil simpelthen ikke lade et pointsystem diktere vores liv, så hvis der bliver problemer, har vi da heldigvis frihed til at flytte.”

Han fortæller desuden om, hvordan han i Singapore altid fik et brev tilbage efter at have indsendt selvangivelse, hvor han blev takket for at søtte samfundet. Men da han og hans kone flyttede til Danmark fik hun et brev med en advarsel om alle de ulykker, der sker, hvis ikke hun overholder reglerne.

Hun er i Danmark på en midlertidig opholdstilladelse via familiesammenføring, men skal nu ind under pointsystemet. Og det kan give problemer, bl.a. fordi hun ikke arbejder på fuld tid.

I stedet går hun på sprogskole og bruger en del tid på frivilligt arbejde i Frivilligcentret i Helsinge.

Ægteparret modtager ingen offentlig støtte.

Asger Daugbjerg fortæller til Bureaubiz, at de ikke har haft mulighed for at skaffe en permanent opholdstilladelse ved tidligere lejligheder.

“Det har længe været svært og ikke muligt for os tidligere. Nu er det blevet nærmest umuligt,” siger han og fortsætter:

“Jeg har derimod permanent opholdstilladelse i Singapore, så jeg kan umiddelbart flytte tilbage og arbejde der. Det undrer mig, at vi herhjemme kreerer et system, hvor vi i den grad lukker os om os selv.”

Kommentarer

 1. På Bureaubiz vil vi godt vedkende os, at vi både beskæftiger os med branchehistorier – samt med mennesker i branchen.

 2. Det er ganske enkelt forfærdeligt, at topkvalificerede danskere på denne måde kommer i klemme, men ikke mange danskere synes at bekymre sig om demokratiets derute.

  Og, mig der troede, at det var den høje skat der fik topkvalificerede danskere til at forlade landet!!!

  Jeg tilslutter mig 100% Peter Brixtoftes skrevne ord i Politiken:

  “Herunder er der nu med finanslovsforliget aftalt, at der igen skal indføres nye ydmygende regler for udlændinge, herunder nye og skrappe betingelser for adgangen til, at en dansker og en udlænding må gifte sig.

  Udlændinge bliver på alle måder at betragte som andenrangspersoner.

  Sagen er, at Danmark er ved at indføre de mest diskriminerende regler, siden nazisterne indførte Nürnberg-lovene 15. september 1935.

  Hvis man omformulerer disse to love og skriver udlændinge i stedet for jøder, minder ’Rigsborgerloven’ og ’lov om beskyttelse af det tyske blod og den tyske ære’ i høj grad om dagens Danmark.

  I Nürnberg-lovene blev bl.a. ægteskaber mellem en ikke-jøde og en jøde forbudt, og tyske jøder havde generelt ikke samme rettigheder som andre tyskere.

  Vågn nu op, liberale Venstrefolk og andre borgerlige med frisind og international forståelse.

  Venstre og Danmark er langt inde i en moralsk nedtur, hvor vi forlader grundlæggende friheds-og lighedsidealer, der står i vor grundlov og i vore internationale samarbejdsaftaler”

 3. Kære Finn Gravesen,

  Jeg syntes, at det er et godt, seriøst og relevant indlæg du har skrevet. Det kan måske sætte nogle tanker i gang hos alle begavede mennesker i vores branche. Dem findes der heldigvis stadig rigtig mange af – selvom nogle ufrivilligt må søge til udlandet, som følge af den fremmedfjendske politik der føres i Danmark. Det må nogen sætter en stopper for, og det i en fart, så vi igen kan være stolte af vores land og demokrati.

 4. de gode folk med international erfaring, om de så kommer fra brasilien, usa eller sydafrika, sidder på bureauer i england, tyskland eller frankrig -og ikke i københavn. og det kan man så også se i cannes!
  en bredere horisont giver bedre reklame.

 5. Jeg er helt enig med jer andre. Det er simpelthen for galt – og for langt ude. Der er så mange eksempler på fuldstændigt forrykte afgørelser, at vi bør gøre noget. Man bliuver sgu’ flov.

  Hvis nogen i vores branche har lyst til at være med, burde vi gøre noget i fællesskab. Det burde være muligt for os at råbe op – og blive hørt.

  Jeg vil gerne deltage. Hvis andre har lyst, skal vi så ikke mødes og braine på mulighederne?

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club