Relancering af website skabte kommerciel succes

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Bl.a. førte flere ’book-her’ knapper til at gardinbus måtte rykke ud dobbelt så mange gange, efter at websitet blev relanceret.

Det er før blevet belyst, at det forøger klik-raten at skrive ’klik-her’ på et banner, selvom brugerne godt ved, at man selvfølgelig kan klikke på et banner.

Ordet ’gratis’ er også noget, der tricker danskerne, der elsker at gøre et godt køb.

Når man så sørger for at  drysse  flere ’book-gratis’ knapper rundt omkring på et website, så har man en succesfuld case, hvor konverteringsraten er blevet fordoblet.

Og en fordobling af konverteringsraten, betyder rigtig meget for Botex, der blandt andet sælger gardiner.

Botex’ gardinbus kører hjem til folk for at rådgive om gardinløsninger, og hver anden gang en bus er på hjembesøg, bliver der skabt et salg.

Derfor var det oplagt at forsøge at få endnu flere til at booke et besøg af Gardinbussen via Botex’ website.

”Vi fik til opgave at få flere til at booke et besøg af Gardinbussen og et af de elementer, der virkelig har gjort en forskel er, at vi har fokuseret på at gøre det muligt at booke bussen lige meget, hvor på sitet brugeren befinder sig”, siger Joakim Kruse, online marketing director hos No Zebra, der er Botex’ digitale bureau.

Resultatet er at dobbelt så mange booker et besøg samtidig med, at antallet af besøgende er steget. Det har betydet, at en større del af de besøgende er blevet kunder og dermed har Botex øget omsætningen.

Selv om ’book gratis Botex-bussen’-knapper er strøet rundt omkring på det nye site, vil Joakim Kruse dog påpege, at det ikke er det eneste, der er sket med sitet.  Også designet er helt nyt og er lavet med udgangspunkt i brugernes adfærd og bureauet har også forbedret søgemaskineoptimeringen, så der kommer flere besøgende ind på sitet.

”Vi testede endvidere to nye landingpages med live audience, for at se, hvilken, der performede bedst”, siger Joakim Kruse.

Botex har udover No Zebra, to andre bureausamarbejder. Envision til det strategiske og CCpublicrelations vedrørende kommunikation.