Bureauets ture i nattelivet kan snildt være stimulerende for forretningsudviklingen. Men trods en finurlig tilgang er cocktail-app’en, Minibar, der får premiere på mandag, en regulær forretningsidé, som bl.a. app-bureauet Shape har seriøse forventninger til.
Det begyndte i juni 2011, i Californien, til Apples årlige konference, WWDC. Her mødte Shape-folkene den danske ingeniør, Daniel Eggert, som arbejdede hos Apple.
Parterne kunne enes om adskillige ting, bl.a. en stor passion for gode cocktails og at de eksisterende cocktails-apps ikke kunne karakteriseres som kvalitetsapps.
På den baggrund opstod idéen om at lave ”den ultimative cocktail app”. Få måneder senere havde Daniel Eggert forladt Apple, og sammen med ham og cocktail-eksperten Simon Jespersen, som til daglig er bosat i Zürich i Schweiz, gik Shape igang med det ambitiøse projekt.
Og så vi er tilbage i København og turene, som var research-prægede.
”I Shape fejrer vi gerne succeser med ture ud i københavns natteliv, hvor byens bedre cocktailbarer ofte er blevet frekventeret, og som følge deraf har vi knyttet en tæt kontakt til nogle af de dygtigste bartendere. Det hjalp, at vi kunne trække på dem, da vi skulle udvælge hvilke opskrifter der skulle med i første udgave af app’en,” siger Nicolas Thomsen, partner og kreativ direktør i Shape.
Halvandet år efter, at partnerne skålede på ideen for første gang, er app’en nu klar – efter en proces, hvor der både blev mixet, blendet, rystet og prøvesmagt samt planlagt, wireframet, designet og udviklet.
Minibar er lagt op til at være en lille bar, man altid har med sig i lommen. Den rummer 110 opskrifter, mixet med fotos og information, og har detaljerede beskrivelser af 230 slags ingredienser.
Derudover holder Minibar øje med hvilke ingredienser, man allerede har, og kan derudfra fortælle hvilke cocktails, man kan lave. Der blev også plads til at indbygge en algoritme, som fortæller hvilke ingredienser, man skal købe, for at kunne lave flest mulige cocktails.
”Målgruppen flyttede sig undervejs i processen. Til at begynde med var det udelukkende cocktail-entusiaster, men med bl.a. algoritmen blev også målrettet almindelige, cocktail-glade forbrugere,” siger Nicolas Thomsen.
Den koster 18 kr. til at begynde med, stigende til 30 kr. – og det er en test i sig selv.
”Vi mener, at vi kan tage en premiumpris for app’en, for det er et gennemarbejdet kvalitetsprodukt – men vi vil også gerne afprøve, at vi kan skabe en succes med en app, der dels har taget lang tid at udvikle, dels koster mere end de gængse syv kr.,” siger Nicolas Thomsen.
Han tilføjer:
”Vi regner med, at det er et produkt, vi kommer til at arbejde videre med i lang tid fremover. Det er flere cocktailbarer, som gerne gerne vil have opskrifter med i Minibar i den nærmeste fremtid, samt større firmaer, der gerne vil have deres egen udgave af app’en.”
Det har været vigtigt for holdet bag app’en at understrege det danske islæt. Derfor har en opskrift som Copenhagen, skabt af Gromit Eduarsen, ejer af 1105 i city i København, haft en naturlig plads som én af de udvalgte opskrifter i første omgang.