Ringe effekt af reklamer på Facebook

Peter Engholm
25@mail.dk

Reklameindtægterne buldrer frem for Facebook, men den gennemsnitlige Facebook-annonce klarer sig ikke overdådigt.

Adweek har læst en rapport fra analysefirmaet Webtrends, der har gennemgået 11.000 forskellige annoncekampagner på Facebook, som tilsammen havde 4,5 mia. visninger. Og firmaet er ikke imponeret:

I 2009 var klikfrekvensen på Facebook på 0,063 pct., og dét tal faldt til 0,051 pct. i 2010. Det betød, at CPM på Facebook har sneget sig opad, fra 17 cents i 2009 til 25 pct. sidste år.

De eneste annonce-kategorier, der brød 0,1 pct. grænsen, var “tabloids and blogs” (0,165 pct.) og “media and entertainment” (0,154 pct.). I den anden ende – som den kategori, der klarede sig dårligst – finder vi ifølge Webtrends healthcare med en klikfrekvens på 0,011 pct. – med en gennemsnit cost-per-click svarende til små 7 kr.

Facebooks CPM er stadig relativt lave, og selv om mange annoncører går på Facebook for at drive trafik til deres site eller sælge varer, så bruger mange klassiske brands Facebook som – nå-ja: – et socialt medie og ikke ud fra evnen til at drive clicks.

Social annoncer er ifølge Webtrends heller ikke særlig gangbare – i al fald ikke i særlig lang tid. Annoncer baseret på brugernes interesser fadede ud efter 3-4 dage, “and it’s back to the drawing board,” som Webtrends konstaterer.

Ikke desto mindre flokkes annoncørerne om Facebook. Ifølge eMarketer vil reklameforbruget på Facebook i år nå 12 mia. kr. alene i USA og næsten 22 mia. kr. på verdensplan.