Robert/Boisen følger op: Markant fremgang

Finn Graversen,
journalist

3 bureauer – Robert/Boisen, Geelmuyden.kiese og Uncle Grey – har alle fornylig afleveret regnskaber med markant fremgang.

Nogle gange kan man få den tanke, at bureauer, der er sene til at aflevere regnskab også er dem, der har haft det mindre godt.

Den tese er på det seneste blevet dementeret. Vi er godt inde i juni og tæt på deadline for aflevering af regnskaber – og på det seneste er der afleveret tre regnskaber med flot fremgang:

UncleGrey, Robert/Boisen & Likeminded og Geelmuyden.kiese.

Robert/Boisen er det seneste i rækken, og bureauet har kunnet lægge 30 pct. til sin bruttoavance lig med ca. 6,5 mio. kr. Det er det næsthøjeste niveau i mange år for bureauet. Hele 3,5 mio. kr. ud af væksten på 6,5 mio. er endt på bundlinjen, som således blev markant forbedret. Det trængte den dog også til oven på sidste år, der var et af de dårligste længe, og bundlinjen i 2022 er overgået i flere tidligere år.

UncleGrey kunne ikke helt matche Robert/Boisens vækstprocent, men er en del større og kunne derfor præstere en nominel større vækst (læs mere her).

PR-bureauet Geelmuyden.kiesen kunne heller ikke helt leve op til Robert/Boisens vækstrate – men nominelt kunne man godt. Bureauet voksede med ca. 10,5 mio. kr. i bruttoavance lig med ca. 25 pct. Det bringer bureauet op i førergruppen blandt PR-bureauer. Når året gøres op, vil Geelmuyden.kiese formentlig stå som landets tredjestørste en spids efter Rud Pedersen, der havde et mindre godt 2022. Operate har genindtaget førstepladsen.

Når man kigger på bundlinjen, så var der også virkelig fart på Geelmuyden.kiese. Ca. 40 pct. af væksten endte på bunden, der således voksede til et rekordhøjt niveau på over 10 mio. kr. Det giver en overskudsgrad på flotte 18,8. Her er Robert/Boisen dog en spids bedre med 20.

UncleGrey er nok det største af disse tre bureauer, men hvad angår overskudsgrad er bureauet mere beskedent. Den landede på 8,3 i 2022.

Nøgletal for Robert/Boisen & Likeminded

(incl. Gobsmack)

  • Bruttoavance 28,287 mio. kr. +30,5 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 1,131 mio. kr. +4,4 pct.
  • Lønandel 55,3 (64,7)
  • Resultat før skat +5,648 mio. kr. +162,0 pct.

Nøgletal for Geelmuyden.kiese

  • Bruttoavance 53,962 mio. kr. +24,1 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 1,058 mio. kr. +2,2 pct.
  • Lønandel 64,2 (67,6)
  • Resultat før skat +10,168 mio. kr. +68,0 pct.