Robert/Boisen høster læren fra sidste års festival

Peter Engholm
25@mail.dk

Bureauet tog til Cannes, sugede til sig, gav inspirationen videre til kunderne – og Suzuki bed på. Nu er kampagnen på shortlisten i promo-kategorien.

Det er mere brug for kreativitet og storytelling end nogensinde, lød det fra Kim Boisen, Robert/Boisen & Like-minded, umiddelbart efter Cannes Lions sidste år.

Og kreativ direktør Michael Robert fulgte siden op:

“Inspirationen fra Cannes var at prøve ideer, der måske på papiret kan virke vanvittige, men som i virkeligehden taler bedre til forbrugeren end en vanlig kampagne”.

Det kan enhver – der vel at mærke fulgte med i Cannes-festivalen 2008 – jo sige, men bureauet fik Suzuki med på ideen, og det har nu udløst en nominiering i Cannes anno 2009.

“Vi skal angribe medierne anderledes end tidligere. Og det gjorde vi med Suzuki, hvor første trin var en event, hvor vi gav bilisterne ved tanken på Gl. Køge Landevej den kontante oplevelse af den benzinbesparelse, der ligger i at køre Suzuki. Næste trin var den virale del samt PR, mens tredje trin var tv – med de reklamefilm, vi optog i forbindelse med eventen,” siger Michael Robert.

En variant af denne kampagne – hvor en kreativ event er igangsætteren, og andre medier kobles på – er Crispin Porters Burger King-sag, hvor kunderne bliver nægtet en Whopper. Det er den kampagne, som har fået AdAge’s Bob Garfield til at opfordre til at glemme Cannes i år. Efter at have set Leo Burnett rullen kan man lige så god sende alle priser til Burger King og Crispin Porter + Bogusky beder – og glemme resten. Det har ikke været et godt år for reklamebrqnchen. 

Men ikke alle er klar på de nye ideer.

“Vi har trendseminarer for vores kunder, hvor vi gennemgår, hvad der slår i gennem i udlandet lige nu og i den kommende tid – og får slået fast, hvilke af konkurrenterne er frontløbere. Kunderne synes, at disse trends er spændende nok, men har endnu ikke været parate til dem endnu. Suzuki har været, og det er vi glade for,” siger Michael Robert.